• نوشتن متا دیسکریپشن

چگونه متا دیسکریپشن درست و حسابی بنویسیم؟

متا دیسکریپشن یکی از مهم ترین بخش های هر محتوا است. اما به چه دلیل؟
۱- به این دلیل که اکثر مخاطبان شما قبل از آنکه مقاله شما را بخوانند آن متن ۴۰-۵۰ کلمه ای را مطالعه می‌کنند. برای همین هم هست که یکی از مهم ترین بخش های هر مقاله نوشتن همان یک و نیم سطر است. قرار است که با خواندن آن تصمیمی گرفته شود مبنی بر این که آیا متن شما خواندنی و بدرد بخور است یا نه!
۲- گوگل آن را می‌تواند و دنبال این است که بداند چه کلماتی در آن بکار رفته است. گوگل تک تک کلمه های آن را بررسی می‌کند تا به موضوع مقاله شما پی ببرد. البته گوگل بک پلیس سخت گیر است که اگر بفهمد که آن را با کلمات کلیدی پر کرده اید، شما را جریمه خواهد کرد.
برای همین دو دلیل هم هست که قوانین ویژه‌ای برای نوشتن کلید واژه تنظیم شده‌اند. که صد البته مهم ترین قانون بی قانون آن جذابیتش است.

قوانین نوشتن متا دیسکریپشن (متای توضیحات) برای مخاطب

همان طول که در بالا آورده شد، متا دیسکریپشن (بعد از عنوان مقاله) تعیین کننده تصمیم مخاطب برای خواندن مقاله شماست. جالب اینجاست که برای این‌که این بخش را جذاب کنید قانون خاصی نوشته نشده است. افراد با پس و پیش کردن کلمات سعی در یافتن الگویی برای نوشتن آن دارند تا بتوانند بهترین راه نگارش متا دیسکریپشن را پیدا کنند. اما واقعا چاره کار چیست؟ هر کسی راه حل های خود را دارد. در ادامه راه حل من از تجربیاتم برای جذاب کردن این متن برایتان خواهم نوشت.
  • آن چه که مخاطب می‌خواهد را به او بدهید.

بسیاری فکر می‌کنند که مطلب اصلی باید در داخل مقاله پنهان باشد تا خوانده برای مانند در صفحه مقاله مدت بیشتری را سپری کند. برای همین هم است که آن را در متادیسکریپشن نمی‌آورند. تصور این دسته از افراد این است که مخاطبشان با خواندن همان متای توضیحات جواب خود را گرفته و وارد سایت نمی‌شود. اما این اشتباه است. شما باید دقیقا همان چیزی که مخاطب می‌خواد را به او بدهید تا او با این فکر که چیزهای بهتری هم پیدا خواهد کرد وارد سایت شما شود. این کار ارزش قائل شدن به زمان مخاطب نیز هست.
این می‌تواند قیمت کفش باشد یا نحوه استفاده از کرم شب و … بسته به کسب و کاری که دارید و مخاطبی که به صفحه شما می‌آید این موضوع متفاوت است.
  • در ذهن مخاطب سوال ایجاد کنید

در متای توضیحات سوالاتی که ممکن است در ذهن مخاطب باشد را بپرسید. یا سوالاتی بپرسید که حتی به ذهن مخاطب هم نمی‌رسد. به این ترتیب او برای یافتن جواب همان سوالات وارد صفحه مقاله شما خواهد شد. به خاطر داشته باشید که این کار را برای گول زدن مخاطب انجام ندهید. یعنی حتما جواب آن سوالات را در مقاله خود قرار دهید. فقط حواستان باشد که جواب های شما باید کامل و بدرد بخور باشد. تا خواننده برای پیدا کردن جواب سوال ها به سایت دیگری مراجعه نکند.
  • از مخاطب دعوت کنید که مقاله شما را مطالعه کند

افراد را به یک عملی تشویق کنید. مثلا به همراه کردن آن ها با خودتان، خواندن متن شما، خرید کردن از شما و … . به این ترتیب مخاطب را راهنمایی کرده اید تا بهتر تصمیم بگیرد. او به سراغ سایت شما خواهد آمد و بعد از آن بستگی به شما دارد که او را در سایت خود نگه دارید و هر آن‌چه که می‌خواهد را به او بدهید.
  • مخاطب خود را کنجکاو نگاه دارید

اگر شما متای توضیحات مقاله خود را ننویسید، گوگل به جای شما این کار را خواهد کرد. در اصل گوگل بخشی از مقاله شما که دارای کلید واژه است را به جای متای توضیحات نشان خواهد داد. بسیاری از خوانندگان سایت ها هنوز هم فکر می‌کنند که تمام متن های نوشته شده در متادیسکریپشن توسط گوگل انتخاب شده اند. اگر این طور شود گوگل در ادامه آن سه نقطه قرار می‌دهد. شما هم از گوگل یاد بگیرید. قشنگ ترین قسمت متن را بنویسید و در انتها سه نقطه قرار دهید. به این ترتیب خوانندگان متا برای دیدن ادامه همان متن، وارد سایت شما خواهند شد.
  • بهترین قسمت متن یا خلاصه‌ای از آن را بیاورید

قسمتی از متن را انتخاب کنید. این قسمت باید بهترین بخش متن شما باشد. می‌تواند قسمتی از متن باشد که مخاطب بیشترین مکس را در آن قسمت می‌کند. همون قسمت یا خلاصه‌ای از آن یا یکی از جذاب ترین جملات مقاله خود را برای متا دیسکریپشن انتخاب کنید.

مهم ترین نکته در نوشتن متا دیسکریپشن

نکته: قبل از نوشتن متا دیسکریپشن حتما تامل کنید. به مخاطب خودتون فکر کنید. خودتون رو جای مخاطب بگذارید. بهترین متن ممکن را برای آن بنویسید. حواستون باشه که این بخش رو دست کم نگیرید و در آن اهمال نکنید.

قوانین نوشتن متا دیسکریپشن (متای توضیحات) برای گوگل

گوگل الگوریتم هایی برای سنجش متن متادیسکریپشن در نظر گرفته است. این الگوریتم‌ها مستقیما از طرف گوگل اعلام نشده‌اند ولی بر طبق مطالب آورده شده در سایت YostSEO مواردی هست که با رعایت آن ها می‌توان خواسته گوگل را برآورده کرد. این موارد عبارتند از:

استفاده از کلید واژه در متن متادیسکریپشن

گوگل یک ربات است. برای اینکه متوجه شود مقاله شما در مورد چیست، توانایی فکر کردن ندارد. برای همین با توجه به کلمات متوجه موضوع مقاله شما وارد شد. همین موضوع در متا دیسکریپشن هم صدق می‌کند. برای اینکه به گوگل بفهمانیم که محتوایی که نگارش می‌کنیم در مورد چیست، باید از کلمات کلیدی استفاده شده در محتوا، در نوشتن متا دیسکریپشن نیز استفاده کنیم.

محل استفاده از کلید واژه در متن متا دیسکریپشن

همان‌طور که در بالا هم گفتم، گوگل ربات است و تک‌تک کلمات نوشته شده را بررسی می‌کند. ترتیب بررسی این کلمات از همان ابتدایی‌ترین کلمات آغاز می‌شود. برای همین هم تمام سعی خود را بکنید که کلید واژه خود را در ابتدای متا دیسکریپشن قرار دهید.

تعداد کلید واژه های موجود در متا دیسکریپشن

مسلما وجود یک کلید واژه در متا دیسکریپشن الزامی است اما در یک متن ۴۰-۵۰ کلمه‌ای امکان وجود تعداد زیادی کلید واژه وجود ندارد. حتی اگر تعداد زیادی کلید واژه استفاده کنید، امکان جریمه شدن از طرف گوگل هم وجود دارد، تعداد نرمال کلید واژه در متن متا دیسکریپشن، دو عدد است. یعنی مینیمم ۱ و ماکسیمم ۲ کلید واژه استفاده کنید.

تعداد معین کاراکتر برای نوشتن متا دیسکریپشن

اینکه بحث از نوشتن ۴۰-۵۰ کلمه برای متادیسکریپشن است، به این دلیل است که تعداد کاراکترهای قابل استفاده برای نوشتن متن این بخش، ۱۵۶ کاراکتر است. سعی کنید که مینیمم ۱۳۰ کاراکتر را پر کنید تا آن را به شانس خود و تصمیم گوگل واگذار نکرده باشید.

سخن پایانی

نوشتن متادیسکریپشن سخت نیست ولی نباید آسان هم گرفته شود. رعایت اصول و قوانین نانوشته که بر گرفته از تجربه هستند، ضروری است. فقط کسانی که متا دیسکریپشن را به درستی نگارش می‌کنند می‌دانند که چه فوایدی دارد. به دلیل اینکه اکثر متاهای موجود به درستی نگارش نمی‌شود، برگ برندهای خیلی ارزشمندی در سئوی صفحات سایت شما خواهد بود.
توسط |2020-12-28T00:16:10+03:30دسامبر 31st, 2020|متای توضیحات|بدون ديدگاه

درباره نویسنده :

من همیشه قبل از نوشتن هر متنی به این فکر میکنم که چه کسی قرار هست این مقاله رو مطالعه کنه؟ و جالبه که اصلا حوصله این رو ندارم که برای گوگل محتوا رو سئو کنم! یک سری فاکتور های اولیه رو رعایت میکنم و محتوا رو منتشر می‌کنم. بلکه در سال های آینده که کمی وقت داشتم برگردم و مقالات رو بر اساس سئو بنویسم که رتبه بگیرند! کلا هم سیاست من در نوشته این هست که مختصر و مفید بنویسم که مخاطب سریع جواب رو بگیره بره!!! خب زمان توی این دنیا از هر چیزی با ارزش تره ... :)

ثبت ديدگاه