• دامنه اینترنتی چیست؟

دامنه اینترنتی چیست؟

دامنه چیست؟ چه ویژگی­های باید داشته باشد؟

محتوای این مقاله راجع دامنه سایت است. در اینجا با انواع دامنه و نحوه انتخاب بهترین اسم دامنه و ویژگی­‌های آن آشنا می­شوید. زیرا بررسی و انتخاب  یک دامنه خوب بسیار با اهمیت است. اگر قصد دارید کسب و کاری داشته باشید باید بدانید دامنه اینترنتی چیست. امروزه تکنولوژی کمک شایانی به کسب و کار ما می­کند. حال در جواب سوال دامنه اینترنتی چیست باید بگویم که وقتی شما آدرسی در مرورگر خود وارد می­کنید و وارد یک سایت می­شوید مثل: www.gmail.com را دامنه می­گویند. اگر می­پرسید چه ربطی به کسب­وکار شما دارد خوب است بدانید که: در صورتی که کسب­وکاری دارید یا در حال راه­اندازی هستید، برای بیشتر شدن درآمد خود باید آن را در یک منطقه مناسب و یک آدرس سرراستی که مشتری بتواند آن را در خاطر خود بسپارد راه­اندازی کنید.

این آدرس باید طوری باشد که کاربر شما بدون معطلی و دردسر بتواند آن را پیدا کند تا سمت آدرس رقیب شما نرود. پس شما چون یک آدرس راحت دارید، مشتری هم آن را به یاد دارد و ترجیح می­دهد بدون آن­که خودش را به دردسر بیندازد به این آدرس که مخصوص و منحصر به فرد شماست را انتخاب کند. مثل یک آدرس رُند در بازار: بازار، خیابان1، پلاک1 که این آدرس فقط مخصوص مغازه شما است. امیدوارم جواب اصلی سوال دامنه اینترنتی چیست را گرفته باشید البته این موضوع خیلی فراتر است که در ادامه بیشتر شرح خواهیم داد.

اجزای  دامنه اینترنتی چیست؟

دامین، {دومین اسم دامنه است (به­صورت لاتین) که در ایران به­جای استفاده از واژه لاتین از دامین استفاده می­شود} بنابراین دامین از 2 بخشِ اسم و پسوند تشکیل شده است. این دو با هم خروجی آدرس سایت شما را تشکیل می­دهد.

1. نام دامنه اینترنتی چیست؟

نامی منحصر به فرد شما، نامی که قابلیت این­که در خاطر شما بماند را داشته باشد، جذاب و قابلیت برند شدن در آینده در خونش باشد. کلی ویژگی­ و نکات دیگری هم هست که به همه رسیدگی می­کنیم.

نکات انتخاب نام دامنه اینترنتی چیست؟

  • اولین نکته این است که نامی انتخاب کنید که شبیه یک برند معروف نباشد. چون هنگام سئو و بهینه سازی به مشکل بر می­خورید یا به دلیل قوانین برندینگ دومین انتخابی شما متوقف می­شود. به همین دلیل باید ویژگی و نکاتی باشد تا دامنه شما را ماندگار کند حال این نکات را برای شما شرح می­دهیم.
  • نام انتخابی دومین شما باید کوتاه باشد تا جایی که می­توانید خلاصه کنید. تایپ در مرور گر راحت باشد.
  • تلفظی راحت داشته باشد که کاربر بتواند حفظ کند.
  • دامنه­ای با کلمات کلیدی باشد به دلیل مزیتی که برای شما قرار می­گیرد. احتمال زیادی هست که کاربر برای جستجوی کلمه کلیدی که در نام وجود دارد استفاده کند که باعث ترافیک وب سایت می­شود همچنین این ترافیک افزایش پیدا می­کند.
  • تا جایی که می­توانید نام شرکت خود را در آن جای دهید. برای مثال اگر لباس فروشی دارید از lebas یا dress در نام دامنه خود استفاده کنید.
  • تا جایی که امکان دارد از فاصله(دش یا خط تیره) و اعداد استفاده نکنید.

2. پسوند دامنه اینترنتی چیست؟

پسوندهای بسیاری وجود دارد و هر کدام ویژگی­های مخصوص خودش را دارد مانند: ir, .com. و…

پسوندها به دسته بندی مختلف تقسیم می­شوند. اما همه اجازه دریافت مجوز را از شرکت ICANN ندارند. پسوندهایی که مجوز رسمی دارند TLD می­گویند که در ادامه مقاله قصد داریم عنوان آن­ها را برای شما همراهان توضیح دهیم با ما همراه باشید.

پسوند عمومی

پسوندهایی مانند .com )به معنی commercials=تبلیغات بازرگانی) مناسب فعالیت تجاری است. دامنه.net  مناسب برای شبکه و در نهایت  .org که مخصوص ارگان­هاست. اما نکته­ای که مهم است محدودیتی برای ثبت این دومین وجود ندارد و هر کسی می­تواند ان را ریجستری کند.

پسوند های اختصاصی

همان­طور که از نامش مشخص است کاملا اختصاصی و تخصصی برای سازمان­ها یا افراد که فعالیت­ و قوانین مشخص در یک چهار چوب دارند استفاده می­شود. می­توان به .biz اشاره کرد که مخفف business برای کسب کارتجاری که فعالیتی خاص دارد انجام می­شود.

پسوند دامنه ملی

شما پسوند کشورهای مختلف که دو حرفی است را می­شناسید.  دامنه­هایی مانند.ir  که متعلق به کشور عزیزمان ایران است. دامنه .tr که مربوط به کشور ترکیه است. حتما از خود سوال می­پرسید بعضی دامنه­های دو حرفی دیگری هم هستند مانند .tv که این دامنه مربوط به کسب­وکار می­باشد و مربوط به تلویزیون است یا .co مربوط به کمپانی­هااست. نکته ای که باید بدانید این است که در واقع اشتباه فکر می­کردیم، در واقع دامنه .tv  کشور (تووالو) است و دومین .co متعلق به کشور کلمبیا است. چون پسوند این دامنه به کسب­وکارها شباهت دارد، این کشورها هم از فرصت استفاده کردند تا اقدام به فروش دامنه ملی خود کنند.

انواع دامنه ملی ایران

حال با دامنه­‌های ملی ایران آشنا می­شویم و هر یک را توضیح خواهیم داد.

  • ir: به شرکت­‌هایی که دارای مدارک احراز هویت و ثبت شرکت سهامی خاص،عام مسئولیت دارد.
  • ایران: این پسوند برای دامنه­های کاملا فارسی هستند. ولی با هر مرورگری قابل دسترس نیستند.
  • ir: این دامنه برای موسسات عالی می­باشد. دانشگاه­هایی که مجوز رسمی و مدارک احراز هویت می­باشد.
  • ir: یک نوع دومین پرسنلی است. فقط برای ملیت ایران می­باشد وشرط ثبت نام، ارائه کد پستی 10 رقمی و کارت ملی است.
  • ir: برای موسسات و شرکت­های خصوصی فراهم شده
  • ir: فقط برای شرکت­هایی است که اینترنت ارائه می­دهند.
  • ir: فقط و فقط مراکز و سازمان­های دولتی می­توانند استفاده کنند.
سخن پایانی

دامنه سایت ابزاری است که در فروش و کسب وکارهای آنلاین بسیار تاثیر گذار است. هر کشوری دامنه مخصوص خودش را دارد. هر دامنه پسوند مخصوص خودش را دارد مانند اثر انگشت هرشخص که مختص خودش است. برای داششتن دامنه ماندگار و خوب نکاتی را باید رعایت کرد تا به بهترین دامنه برسید. حال می­دانید ویژگی­های دامنه چیست.

 

نویسنده: دانشجوی محتوا نویس، آرزو یوسفی

2020-12-24T20:48:30+03:30

ثبت ديدگاه