لینک دهی داخلی ، هایپری از لینک ها هستند که از یک دامین به همان دامین ارجاع داده میشوند. عامیانه تر این که لینک دهی داخلی ، لینکی است که به صفحه دیگر همان سایت اشاره میکند. برای اینکه محتوای سایت شما در گوگل رتبه خوبی بگیرد یا اصطلاحا rank بگیرد، از طریق همین لینکها است که گوگل پست و صفحههای مختلف را در سایت شما پیدا میکند. لینکهای داخلی یا internal links نوعی لینک در سایت شما به حساب میآیند که به صفحه ای در همان سایت اشاره دارند.
لینک دهی داخلی در سئو باعث این موضوع میشود که گوگل راحت و بهتر ارتباط بین صفحات را درک کند. در واقع لینک داخلی یکی از روشهایی است که میتوانید الویت بندی سایت خود را مشخص کنید. پس صفحههایی که برایتان مهم تر هستند الویت بیشتری نسبت به بقیه دارند، که لینک بیشتری نسبت به صفحههایی که ارزش پایینتری دارند داشته باشند. این استراتژی صحیح لینک های داخلی به فرآیند بهینه سازی سایت و رتبه سایت در گوگل کمک میکند.
لینک های داخلی چیست
هر سایتی لینک دهی های داخلی و لینک های خارجی دارد. لینک های داخلی، صفحهها و مطالب یک وب سایت را به همدیگر متصل میکند و کار لینک خارجی این است که لینک های سایتهی دیگر را به شما اتصال میدهد. البته یک سری لینکهایی هستند که شما از سایت خود به سایتهای دیگر میروید که این لینک از دسته لینک های خارجی قرار میگیرند. البته در این مقاله بر لینک های داخلی و استراتژیهای آن و روند بهبود سئو سایت تمرکز میشود. حال خصوصیات لینک های داخلی را شرح میدهیم:
خصوصیات لینک های داخلی
برای استفاده بهتر از لینک های داخلی در سایت باید با خصوصیات آن آشنا شوید تا بتوانید با استفاده بهینه در سئو سایت و گوگل رتبه خوبی کسب کنید.
1. متن لنگر
متن لنگر یکی از خصوصیاتی است که مربوط به لینکها میشود. به متنی که لینک در پشت قرار دارد و وقتی بر آن کلیک میشود به صفحه دیگری انتقال پیدا میکند،متن لنگر میگویند. البته موتورهای جستجو تاثیر متن لنگر رادر بهینه سازی سایت کاهش دادهاند اما از همین تاثیر خیلی کم هم غافل نشوید و استفاده کنید
2. موقعیت و محل لینک
موقعیت و محل لینک یکی از فاکتورهای مهم است .در منوی سایت و بخش فوتر بیشترین محل قرار گیری لینکها است. در انتهای متنصفحهها هم محل مناسبی برای قرار دادن لینک است و از آن استفاده میشود.
3. اهمیت صفحه ای که لینک داخلی در آن قرار دارد
یکی از مهمترین ویژگی های مربوط به لینک است.صفحههایی از سایت شما هستند که بیشترین بک لینک را دریافت میکنند و از نظر گوگل بسیار اعتبار دارند و باعث افزایش رتبه صفحههای دیگر هم میشوند. البته تاثیر لینک داخلی به اندازه لینک خارجی نیست ولی از همان اندک قابلیت افزایش رتبه از صفحههای دیگر استفاده کنید..
بهعنوان مثال شما دو صفحه در سایت خود دارید که بسیار قوی است و بک لینک زیادی از سایتهای دیگر دارند و اعتبار خوبی در گوگل هستند، لازم است لینک چند صفحه خود را که میخواهید آنها هم رتبه کسب کنند و مفید است را در این صفحات قوی قرار دهید تا به رتبه آنها هم کمکی کنید.
4. مرتبط بودن لینک دهی داخلی با موضوع صفحه
مرتبطت بودن لینک های داخلی با موضوع صفحه یکی از خصوصیات لینک است و بر سئو موثر است. مثلا اگر صفحهای در مورد طراحی سایت دارید لینک صفحه شما در مورد «مراحل طراحی سایت» باشد خیلی عالی میشود. اگر در آن لینکی که در مورد «مزوتراپی مو» است را قرار دهید قبول نیست، زیرا منطقی هم به نظر نمیآید. الگوریتم های گوگل روشهای مختلفی دارند که هرکدام موضوعی از صفحه را درک میکنند و ارتباط لینکها با این صفحهها را زیر نظر میگیرند.
5. اولین لینک صفحه بودن
این موضوع، خصوصیت دیگر لینک است که با متن لنگر مرتبط است. همانطور که میدانید یکی از فاکتورهایی که گوگل برای فهمیدن موضوع صفحه استفاده میکند از متن لنگر است. فرض کنید در 3 جای مختلف از صفحه A سایت خود به صفحه B لینک دادهاید و موضوع صفحه B در مورد آخرین روشهای بهینه سازی سایت است. حال اگر متن لنگر اولین لینکی که به صفحه B اشاره میکند” اینجا را کلیک کنید” باشد و متن دومین و سومین لینک هم« بهینه سازی سایت» و بروزترین روش های بهینه سازی» باشد، گوگل متن لنگر مربوط به آن صفحه را کلیک کنید در نظر میگیرد و متن لین بعدی دیگر اهمیت زیادی ندارد. پس اگر در صفحه A چند بار به صفحه B لینک دادهاید، متن لنگر اولین لینک در صفحه A را که به صفحه B را اشاره میکند بنابراین دقت بیشتری کنید.
6. نوع لینک داخلی
ما پیشنهاد میکنیم تا جایی که ممکن است فرمت لینک را در قالب کدهای html بگنجانید، بجای اینکه لینک را در کدهای جاوا اسکریپت قرار دهید. از نظر تکنیکی گوگل قابلیت دارد که لینکها را در کد جاوا اسکریپت را نیز دنبال کند. اما طبق تجربه این لینک ها اعتبار کمتر و تاثیر کمتر در افزایش رتبه صفحه سایت دارند البته لینکهای متنی بهتر از لینکهای تصویری بودند.
مقایسه لینک های داخلی با لینک های خارجی
از این صحبت که لینک های خارجی تاثیر بیشتری دارند بر روند سئو تعجب نکنید. لینک خارجی و بک لینکی که از سایت های دیگر دریافت میکنید یعنی تایید و رای یک سایت دیگر به شما که در لینک های داخلی معنی این است که خودتان به خود رای میدهید و مشخص است که گوگل تفاوتها را متوجه میشود و تاثیر این دو را یکسان در نظر نمیگیرد.
متن لنگر لینک های داخلی تاثیر کمتر نسبت به متن لنگر لینک خارجی دارد
قبلا هم اشاره شد که استفاده از عبارتی که قصد داریم برای آن رتبه خود را بهبود دهیم بهعنوان متن لنگر لینک داخلی میتواند کمک کند. اما نکته اینجاست که بدانیم؛ اولا نباید افراط کنیم چون امکان جریمه گوگل را داریم. و نکته دوم باید بدانیم بههر حال تاثیر متن لنگر در لینک های داخلی خیلی هم زیاد نیست.
عدم وجود لینک های داخلی
صفحههایی که هیچوقت لینک های داخلی دریافت نکردند پتانسیل کمتری برای گرفتن رتبه دارند. مخصوصا در مورد صفحههای اصلی سایت که اهمیت زیادی پیدا میکند. مثلا از یک سایت دیگر لینک زیادی دریافت کردهاید، ولی شما در هیچ جای صفحه سایت خود لینک داخلی به آن نداده باشید.
پس در صفحه خود لینکهای اضافی غیر مرتبطت و لینکهایی که به درد کاربر نمیخورد را حذف کنید . این کار باعث بهبود رتبه سایت شده و سیگنال های رتبه دهی کاملا واضح است. لینک های داخلی را بادقت و وسواس بیشتر انتخاب کنید و تا کمک بیشتری به سئو سایت خود نمایید.
ساختار لینک دهی داخلی ایده آل
فاصله هر یک از صفحههای سایت شما از یکدیگر نباید بیشتر از کلیک باشد. یعنی کاربری که وارد سایت شما میشود باید بتواند نهایتا با 3 کلیک از صفحه اصلی یا هر صفحه دیگر به صفحه مورد نظر خود برسد. لیک داخلی حرفهای باید فاصله تمام صفحههای سایت از یکدیگر 3 کلیک یا 3 پرش یا کمتر باشد. اینجا طبقه بندی صحیح مطالب سایت مشخص میشود.
مشکل اصلی زمانی شروع میشود که صفحه شما شامل تعداد زیادی مقاله باشد و کاربر نتواند به مقاله اصلی دسترسی پیدا کند. لیستی از مقالات مهم صفحه را در پاین دسته بندیها قابل دسترسی کنید. به سایت خود نگاه کنید آیا تنها با 3 کلیک به صفحههای خود دسترسی پیدا میکنید یا خیر؟ اگر جواب خیر است لازم است به ساختار سایت خود یک نگاه بیندازید و از این طریق به بهینه سازی سایت خود کمک کنید.
صفحه ها بدون لینک نباشد
تلاش کنید هیج صفحهای بدون لینک نباشد، مخصوصا اگر صفحات مهم دارید لینک ها را در صفحههای مرتبط قرار دهید. اگر صفحههایی که مهم است و مطالبش کمکی به خواننده و کاربران نمیکند بهتر است آن را حذف کنید تا اینکه هیچ لینکی از هیچ صفحههای به آن ندهید.
لینک های داخلی بخش کوچکی از کل سئو را تشکیل میدهد اما باز میتواند شما را در مسیر بهینه سازی سایتها به روشهای مختلف کمک کند برای موفقیت باید تمام فاکتورهای سئو را مهم دانست و اهمیت داد. توجه به همین نکات کوچک باعث پیروزی میشود.
لازم است بگویم لینک های داخلی کمک بسیاری در بهبود تجربه کاربری و رضایت کاربران از وب سایت خواهد شد و این خود ش تاثیری غیر مستقیم ولی بسیار تعیین کننده بر بهینه سازی سایت دارد.
ثبت ديدگاه