• ساختار محتوا شامل چه چیزایی است؟

ساختار محتوا شامل چه چیزایی است؟

تاکنون به ساختار محتوا  اندیشیده‌اید؟ مهم‌ترین مسئله­‌ای که برای هر کسب و کار اینترنتی پیش می‌­آید تولید محتوای هدفمند و برنامه‌­ریزی شده برای وب سایت است. وقتی صحبت محتوا در کسب و کار می­‌شود منظور فقط متن نیست. محتوا شامل همه آن چیزی است که در صفحه در اختیار مخاطب قرار می‌­دهید.

وقتی صحبت از محتوا می­شود، ذهن به سمت متن محتوا و خود مقاله می­رود. اما بیایید کمی کامل­تر نگاه کنیم. ساختار محتوا شامل متن، تصویر، ویدیو، فایل­های صوتی ، مقدمه و پاراگراف بندی درست و این­که جمله آخر پاراگراف چگونه باید باشد. در این مقاله قصد داریم شما را با ساختار تشکیل محتوا آشنا کنیم. در مورد تولید محتوای ارزشمند و هدفمند در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد، لطفا تا پایان این مقاله ما را همراهی بفرمایید.

ساختار محتوا چیست؟

برای داشتن مقاله با ارزش و هدفمند باید از یک چهار چوب خاص پیروی کنید. رعایت نکات نگارشی و پاراگراف بندی درست و رعایت ادبیات استفاده شده، تیتر بندی درست، محتوای متنی و تصویری، صوتی … همه در تشکیل ساختار محتوایی جذاب دخیل هستند و به شما کمک می­کنند تا نظر کاربر خود را جلب کنید و با او ارتباط برقرار کنید تا سایت یا فروشگاه شما را برای خرید و مطاله انتخاب کنند. تمام این نکات را مورد بررسی قرار می­دهیم تا بفهمیم چه تاثیری بر سئو می‌­گذارد.

محتوای متنی

محتوای متنی انواع مختلفی دارد. هم می­تواند جنبه خبری و اطلاع رسانی داشته باشد. مانند چیزی که در خبرها و مجله­های خبر مطالعه می­کنید. این محتواها طرفداران بساری دارد و تعداد قابل توجهی از افراد در روز مشغول خواندن همچین محتوایی هستند.

یکی دیگر از انواع محتوا متنی، مقالات تخصصی هستند، این مقاله­ها توسط شخص متخصص در همان حوضه نوشته می­شود. تحلیل یک موضوعی که یک متخخص می­تواند راجع به آن نظر دهد. می­تواند خبری باشد یا علمی، پزشکی، آموزشی و… که بسیار در رسانه­های آنلاین مثل وب­سایت­ها به چشم می­خورد. محتوای خبری و تخصصی که بصورت متن می­باشد در واقع اصلی­ترین و پراستفاده­ترین هستند.

تولید محتوا متنی بر اساس سئو

همچین محتوایی باید در درجه اول کامل و جامع باشد. از دید گوگل و موتور جستجو جامع بودن در قدم اول یعنی متنی که تعداد کلمه­ها در آن رعایت شده باشد، از دید گوگل هر چه محتوای متنی طولانی­تر باشد جامع­تر است. اما لطفا از مطالب تکراری و کپی استفاده نکنید زیرا گوگل کاملا این موضوع را تشخیص می­دهد و بسیار هم روی این موضوع متعصب است و خشمگین می­شود.

نکته­ی دیگر که در سئو محتوا متنی باید رعایت شود؛ کلمه کلیدی و کلمات مربوط به آن است که باید به درستی در پاراگراف­ها پخش شود. بر اساس قوانین سئو و بهینه سازی این موضوع بسیار مهم است.

محتوا تصویری

در حین تولید محتوای متنی می­توانید از محتوای تصویری هم استفاده کنید. در بین پاراگراف­ها باید از تصاویر استفاده کنید تا چشم کاربر خسته نشود و فقط خیره به نوشته نباشد. عکس باید حجمی کمتر از 100 کیلوبایت داشته و باکیفیت باشد تا بتواند مخاطب را جذب کند و برای گوگل هم تاثیرگذار باشد. یادتان باشد تصویر باید با با متن پاراگراف شما ارتباط داشته باشد

عکس مانند جمله کوتاه و کلیدی مطلب را به مخاطب می­رساند. برای رسانه­های اجتماعی این تولید محتوا بسیار ارزشمند است، تصویری که ارتباط برقرار کند و پیام را انتقال دهد.

تولید محتوای تصویری برا اساس سئو

محتوای تصویری با رعایت اصول بسیار ساده می‌­تواند سئو شود. شما می‌­توانید کلمه کلیدی را در این عکس وارد کرده  و تصوصر خود را از نظر گوگل بهینه کنید.

تولید محتوای ویدیویی

در سال­‌های اخیر محتوای تصویری سروصدای زیادی به وجود آورده  و پیش بینی میشود که در آینده­ای نزدیک فرم اصلی محتوا در اینترت تصویری است. زیرا تقاضا مردم برای دیدن ویدیو بیشتر است. در این نوع محتوا شما محتوا را با سرعت خیلی بالا در قالب یک ویدیو به مخاطب منتقل می­کنید.

انتار یک ویدیو به همراه یک موسیقی ملایم پس زمینه و با صدای گوینده تاثیری چند برابر دارد تولید محتوای انیمیشنی و گرافیکی بسیار حرفه­ای ­تر است و شما می­توانید کسب و کار خود را  به این شکل بسیار با کلاس و زیبا ارائه دهید

تولید محتوای ویدیویی برا اساس سئو

در مورد بهینه سازی ویدیویی بحثی که وجود دارد این­که محتوایی که در وب سایت منتشر کرده­اید، باید نام فایلش را تغییر دهید و به عنوان کامل که همان کلمه کلیدی است تغییر دهید

در شبکه­های یوتیوب و آپارات لازم است در اشتراک گذاری ویدیو به اصول سئو توجه شود یعنی عنوان ویدیو خود را جذاب انتخاب کنید و از کلمه کلیدی اصلی استفاده شود.

تولید محتوای صوتی

به عنوان آخرین  فرم برای ارائه محتوا معرفی می­شود زیرا برای تولید محتوای صوتی شما باید بسیار تمرین کنید تا در ضبط اول  نتیجه دلخواه را بدست آورید. البته توجه داشته باشید که هیچ­وقت ضبط اول نتیجه دلخواه به دست نمی­آید پس مدام تمرین کنید. سعی کنید زیاد رسمی نباشید و با احترام صحبت کنید و از میکرفن­های حرفه­ای استفاده کنید.

اگر آن شخص می­خواست راجع موضوعی اطلاعات کامل بدست بیاورد کتاب یا مقاله را مطالعه می­کرد اما به سمت فایل و پادکست شما آمده بنابراین باید این پادکست آرام و دلنشین تمام محتوا را خیلی ساده به گوش کاربر برساند.

تولید محتوای صوتی بر اساس سئو

برای این فایل­ها گوگل هنوز چیزی مشخص نکرده چون به اندازه متن ، عکس، ویدیو طرفدار ندارد. گوگل و موتوهای جستجو توانایی شناسایی محتوای این فایل را ندارد بنابراین رعایت اصول سئو باید مانند  ویدیو باشد و کلمه کلیدی را در توضیحات، کامل پرکنید.

اهمیت تگ ها در ساختار محتوا و سئو

تگ­های هدینگ به تیترها و زیر تیترهای یک محتوا گفته می­شود  که شامل 6 تگ است و آن را h1، h2و… h6 نشان می­دهیم. هدینگ یک بسیار با ارزش است و یک بار در اول مقاله مورد استفاده قرار می­گیرد که گویای موضوع مقاله است. تگh2  از h1  ارزش کمتری دارد ولی از باقی هدینگ­‌ها با ارزش­تر است. هرچه شماره h  شما بیشتر شود شکل و فونت آن کوچک­تر می­شود و عنوان ارزش کمتری پیدا می­کند.

دسته بندی که در هدینگ انجام می­شود هم ساختار زیبایی به محتوا می­دهد ، هم برای گوگل ، کاربر و خود نویسنده نکته مثبتی است چون گوگل این دسته بندی را تشخیص می­دهد و به آن امتیاز می­دهد. هر هدینگ شامل چند پاراگراف است که باز هم به زیبایی و ساختار محتوای شما کمک می­‌کند.

تاثیر پاراگراف در ساختار محتوا

پاراگراف نوشته­‌ها را به هم مرتبط می­کند و یک نقش اصلی در ساختار متن شما ایفا می­کند زیرا ظاهر نوشته را مرتب و زیبا می­کند و خواننده را نسبت به متن جلب می­‌کند و به او اجازه فکر نسبت به نوشته را می‌­دهد. همچنین می­­تواند فکر و نوشته نویسنده را با هم مقایسه کند و حتی نتیجه را هم بخواند  و این موضوع کاربر را بسیار خوشحال می­کند.

در هر تیر می­توانیم از دو پاراگراف استفاده کنیم. اگر اندازه پاراگراف­ها برابر باشدهم عالی می­شود زیرا متن شما زیباتر شده و این بسیار لذت بخش است. اما اگر متفاوت هم بود یعنی یکی زیاد و دیگری کم زیاد ایراد ندارد اما تعادل حفظ شود.

تولید محتوای هدفمند و با ارزش

در این مقاله در مورد تولید محتوای ارزشمند بسیار صحبت شد اما مجدد می­خواهم در این پاراگراف مواردی را مطرح کنم. برای این­که متوجه شوید محتوا دارای کیفیت است یا خیر، خود را جای کاربر قرار دهید. آیا مقاله خود را تا انتها دنبال می­کردید؟ یا ویدیو خود را که تولید کردید و با صدای خودتان است تا انتها تماشا می­‌کردید؟ با پرسیدن همچین سوال­هایی  به خودتان کمک کنید تا سطح و درجه کار خود را بالاتر ببرید.

همیشه یادتان باشد کار شما باید با کیفیت و ارزشمند دیده شود. محتوای باکیفیت که ­به مخاطبین خود اهمیت می­دهد و نیازهای آنان را رفع می‌­کند می­‌تواند بارها مطالعه یا دیده و تماشا شود. آیا کسانی که موفق شده‌­اند کار بی­کیفیت ارائه داده‌­اند؟ قطعا جواب خیر است.

سخن پایانی

هر کسب و کاری در اوایل ضعف و خطاهایی دارد اما به مرور در محتواهای بعد این نقص­ها جبران می­شود. شما باید محتوای خود را نسبت به محتوای قبلی بهتر تولید کنید اگر 1% هم باشد همین کافیست، زیرا در بلند مدت همین یک درصدها کیفیت را به ارمغان می‌­آورد. بنابراین وقتی مقاله خود را از دید یک کاربر مطالعه می­کنید کمک بسیاری در رفع معایب آن و بهبود کیفیت محتوا می­کنید. امیدوارم این مقاله ارزشمند به رسیدن جواب  سوال­‌هایتان کمکی کرده باشد.

 

نویسنده: دانشجوی محتوا نویس، آرزو یوسفی

 

2021-12-14T19:16:22+03:30

ثبت ديدگاه