• پا گذاشتن در دنیای محتوا نویسی

قبل از پا گذاشتن در دنیای محتوا نویسی، این نوشته را بخوانید!

محتوا نویسی مانند هر شغل دیگری دنیا، دردسر ها، مزیت ها و شرایط خاص خودش را دارد. طبق تجربه‌ی شخصی و کاملا تکراری، در ابتدایی ترین روزهایی که مشغول به این کار می شوید بعد از بیان اینکه چه کاره هستید، بعد از ارائه توضیح در مورد اینکه چه فعالیت هایی را در محتوا نویسی انجام می دهید، میزان حقوق و دستمزد در این شغل را جسته و گریخته براساس تجربه خود توضیح می دهید، و غیره، بازهم برای تعداد افراد بسیاری، فعالیت شما گنگ و تا حدی مبهم است.

اما در بسیاری از شغل های رایج دیگر وقتی کلمه شغل مورد نظر را برای همگان بیان می کنید (مثلا حسابداری)، با اینکه ممکن است مخاطب تان هیچ سررشته ای از آن نداشته باشد، سریعا قانع خواهد شد. این مسئله را می توان به پای ناشناخته بودن فعالیت محتوا نویسی (تا حدودی) دانست و اینکه هنوز سوالات بسیاری در این رابطه وجود دارند که پاسخ داده نشده اند. سوالاتی مثل روش کار، شیوه همکاری با یک یا چند آژانس تولید محتوا، مزایا و معایب آن، اینکه چه کسانی می توانند در این زمینه فعالیت کنند و الی آخر. اینجانب، به عنوان شخصی که بیشتر از دو سال در این زمینه فعالیت کرده، به برخی از این سوالات به صورت تجربی پاسخ خواهم داد.

آغاز فعالیت در حوزه محتوا نویسی

برای نویسندگان مختلف، محتوا نویسی آغاز و مسیر متفاوتی دارد. یک مثال نه چندان بی ربط، شما برای استخدام شدن به عنوان کارمند بانک لازم است در آزمون ورودی شرکت داده شوید و سپس بعد از قبولی محل خدمت شما متقابلا برایتان مشخص خواهد شد.

در شروع کار محتوا نویسی نیز چنین آزمونی وجود دارد اما برای هر نویسنده تا حدودی متفاوت است. یک نویسنده با یک آزمون کوچک در یک آژانس تولید محتوا مشغول به فعالیت می شود و یک نویسنده دیگر ممکن است بدون نیاز به انجام این کار و تنها با یک جلسه پرسش و پاسخ (حضوری یا تلفنی) مشغول به انجام کار شود.

برای من، مورد اول رخ داد. بعد از ثبت نام و شرکت در یک آزمون اینترنتی، توانایی ام برای شروع کار سنجیده شد و سپس برای شروع همکاری و آغاز فعالیت در حوزه تولید محتوا تماس گرفته شد. برای بسیاری از نویسندگان تازه کار، شروع فعالیت و همکاری با آژانس تولید محتوا با ارائه نمونه کار و رزومه قدرتمند نیست، و همین مسئله میتواند نگرانی هایی را در این زمینه به وجود آورد.

تجربیات گوناگون در مدت فعالیت در محتوا نویسی

هر فعالیتی مانند محتوا نویسی، سختی ها، و دشواری ها و البته که آسودگی های خاص خود را دارد. به طور کلی بسیاری از تولید کنندگان و نویسندگان محتوا می توانند از طریق دورکاری یا کار پاره وقت و حاضر شدن در محل به انجام این کار مشغول شوند. همین مسئله نیز یکی دیگر از شرایطی است که به تغییر شروع کار هر نویسنده مربوط می شود.

تجربه کار محتوا نویسی من، به شیوه دورکاری بود. شیوه ای که محبوب بسیاری از فریلنسر ها در دنیای دیجیتالی و پر سرعت امروز است. جریانی که به شما این کمک را می کند که نیاز نیست لزوما و تحت شرایط از پیش تعیین شده ای در محل کار حاضر شوید، و طی ساعات مشخصی کار خود را به پایان برسانید. محتوا نویسی را می توان از صبح تا شب یا از شب تا صبح، طی ساعات مختلف اما با نظم و برنامه پیش برد بدون آنکه سایر برنامه های ِ شخصی زندگی یک نویسنده تغییر کند.

تجربه دورکاری با یک آژانس تولید محتوا و دیجیتال مارکتینگ، نیاز به بخرج دادن پویایی و اختصاص زمان برای رسیدگی به تماس ها از سمت تیم مربوطه نیز دارد. وقتی ارتباط من، به عنوان نویسنده محتوا و کاربر به عنوان مشتری به این تیم و گروه بستگی دارد، پس می بایست خود را در حال همکاری از دو جنبه دید. یک نفر مشتری (یا مشتریان) و دوم تیم آژانس دیجیتال مارکتینگ مربوطه. اتفاقی که در رایا مارکتینگ در تجربه شخصی فعالیت ِ من در طی این چند سال رخ داده است، پایبندی و توجه به حقوق نویسنده، به اندازه مشتریان بود.

تجربیات محتوا نویسی

تجربیات محتوا نویسی

مزایا و معایب فعالیت محتوا نویسی چیست؟

مزایا و معایب محتوا نویسی برای هر نویسنده نیز متفاوت است. یک وجهه دور کاری به شما اجازه می دهد تا بدون نیاز به مرخصی گرفتن به انجام فعالیت های دیگر در کنار محتوا نویسی بپردازید و در مواقعی که ذهنیت و توان انجام کار را دارید، آن را پذیرا باشید. در وجهه دیگر نیز نظم برای برخی نویسندگان دیگر اهمیت دارد و ترجیح می دهند تا در زمان های مشخصی از روز به انجام این کار مشغول باشند. مسئله ای که شاید در نگاه همگان بروز عینی نداشته باشد، اما قابل چشم پوشی نیست این است که آزادی عمل در حالت دورکاری طبق تجربه اینجانب به معنای صددرصد وجود ندارد.

از این رو، شما در هر محیطی مثل خانه وقتی شروع به کار محتوا نویسی میکنید، بسته به توان انجام کار براساس تعداد کلمات در روز یا هفته، متعهد هستید که در آن محیط چند روز بمانید تا پروژه را به اتمام برسانید. پس در وهله اول، شخص نویسنده باید تصمیم بگیرد که برای تولید محتوا کدامیک از حالات را ترجیح می دهد. اما مزیت این حالت دورکاری چیست؟ به شما آزادی عمل بیشتری می دهد.

اگر قصد ندارید صبح ها لزوما کارتان را شروع کنید، ساعت شروع و ساعت پایان کار (بسته به سرعت تان) دست خودتان خواهد بود. پس طبق این حالت، شما کارفرمای خودتان خواهید بود. در عین این بی نظمی شروع و پایان کار، نظم حرف اول را می زند. در صورت بی نظمی، پروژه هایتان به موقع و در زمان مقرر تحویل داده نخواهد شد و احتمال همکاری مجدد از شما سلب خواهد شد (طبعاً)!

مزایا و معایب محتوا نویسی

مزایا و معایب محتوا نویسی

چرا محتوا نویسی؟ تجربه های غیر رسمی از محتوا نویسی

اگر با دید شغل پر در آمد در ابتدای راه به سراغ محتوا نویسی می روید بهتر است دیدگاه تان را تغییر دهید. انتخاب شغل محتوا نویسی برای من، در ابتدا فقط تجربه برای فعالیت در حوزه ای بود که از آن اطلاعات کاملی نداشتم. علاقه به محتوا نویسی مانند هر فعالیت دیگری به مرور تولید می شود و در صورتی که این کار را بدون هیچ تمایلی انجام دهید، تنها جز ورود به حالت فرسایشی، به نتیجه دیگری نخواهید رسید. دوم اینکه با هدف کسب درآمد (به تنهایی) بدون علاقه به یادگیری نمی توان در این زمینه، تداوم را تجربه کرد. تجربه های موردی من در محتوا نویسی شامل موارد زیر هستند:

شروع با پیش زمینه ذهنی ابتدایی از نگارش محتوا و اصول سئو، توانایی ترجمه (ترجیحا انگلیسی) نتیجه بهتری را به شما خواهد داد.

  • در ابتدای شروع کار نمی توان انتظار دستمزد بالایی داشت اما این رقم با کسب تجربه به مراتب بیشتر خواهد شد.
  • هرگز نمی توان کیفیت را فدای کمیت کرد.
  • تجربه همکاری ناموفق، دلیلی قطعی برای کم کاری از سمت نویسنده نیست و به کاربر (مشتری) نیز بستگی دارد.
  • داشتن اطلاعات مناسب مثل آشنایی با علائم سجاوندی، جمله بندی کوتاه و مفهومی، شیوایی در نگارش بسیار اهمیت دارند.
  • نظم در محتوا نویسی حرف نخست را می زند.
  • محتوا نویسی شغلی پویاست. اگر اطلاعات خود را در حد ابتدایی نگه دارید به همان اندازه نیز توان و شرایط کار کردن خواهید داشت.

در ادامه توصیه میکنیم که مقاله « مسائل فنی محتوا نویسی چیست؟ » را نیز مطالعه کنید تا بهتر برای وارد شدن در این حوزه آمادگی داشته باشید.

⊕ این مقاله توسط رایا مارکتینگ تولید شده است.

توسط |2021-12-14T19:14:36+03:30آوریل 4th, 2021|تولید محتوا|بدون ديدگاه

درباره نویسنده :

من همیشه قبل از نوشتن هر متنی به این فکر میکنم که چه کسی قرار هست این مقاله رو مطالعه کنه؟ و جالبه که اصلا حوصله این رو ندارم که برای گوگل محتوا رو سئو کنم! یک سری فاکتور های اولیه رو رعایت میکنم و محتوا رو منتشر می‌کنم. بلکه در سال های آینده که کمی وقت داشتم برگردم و مقالات رو بر اساس سئو بنویسم که رتبه بگیرند! کلا هم سیاست من در نوشته این هست که مختصر و مفید بنویسم که مخاطب سریع جواب رو بگیره بره!!! خب زمان توی این دنیا از هر چیزی با ارزش تره ... :)

ثبت ديدگاه