یکی از مهمترین نکاتی که در تولید محتوا باید به آن توجه کرد اصول پاراگراف نویسی است. همانطور که میدانید هنگامی که متن مورد شما طولانی باشد توصیه میشود که آن را به چند پاراگراف تقسیم کنید تا هم از نظر سئو صحیح باشد و هم مطالب خواناتر و زیباتر به نظر برسد. سوالی که در اینجا مطرح میشود این است که این پاراگراف چگونه نوشته شود و دارای چه ساختاری باشد؟ طول هر پاراگراف چقدر باشد؟ در این مقاله به معرفی اصول پاراگرافنویسی و نحوه تقسیمبندی آن پرداخته شده است.
اهمیت پاراگراف در تولید محتوا
تصور کنید با متنی روبرو میشوید که بدون هیچ تقسیمبندی و بدون فاصله به صورت یکسره نوشته شده است. متنهایی با این فرمت و شکل سریعا باعث ایجاد اثر منفی بر روی خواننده میشود و چشم او را خسته میکند. پس نداشتن پاراگراف در طول متن باعث میشود خوانایی متن کاهش یابد. مخاطب با دیدن متنهای طولانی و بدون پاراگراف سریع آن سایت را ترک کرده و به دنبال سایتی میرود که دارای پاراگرافبندی در مطالب خود باشد.
از مزیتهای پاراگرافنویسی در تولید محتوا این است که با تقسیم متن به بخشهای کوچکتر به کاربر کمک میکنید تا متوجه شود در هر پاراگراف چه مطالبی را قرار است مطالعه کند. همچنین مخاطب با خواندن متن بصورت تقسیمبندی شده احساس راحتی کرده و فهم هر بخش برایش آسانتر است. پس از به پایان رسیدن یک پاراگراف، مخاطب به چشم و مغز خود استراحت داده و سعی میکند یک نتیجهگیری کلی از پاراگراف مطالعه شده بدست آورد و سپس به سراغ پاراگراف بعدی برود. ناگفته نماند که این موضوع از نظر سئو نیز مهم است. در رتبهبندی از نظر سئو در صورتی که محتوای شما دارای متن طولانی بدون پاراگراف باشد امتیاز منفی دریافت میکنید.
در اصول پاراگراف نویسی چه مواردی باید رعایت شود
توجه به اصول زیر در نوشتن پاراگراف بسیار مهم است و ضرورت دارد هر فرد محتوانویس با آنها آشنا باشد:
-
توجه به طول پاراگراف
با توجه به اصول سئو گفته میشود که طول پاراگراف بهتر است حداکثر 150 کلمه باشد. در تولید محتوا برای هر هدینگ و عنوان میتوان حداکثر از 300 کلمه مطلب استفاده کرد. این 300 کلمه بهتر است بصورت دو پاراگراف 150 کلمهای نوشته شود. نوشتن متنی بیش از 150 کلمه در پاراگراف صحیح نیست و تاثیر مثبتی در سئو محتوا ندارد.
-
حداقل جملات یک پاراگراف
یک متن نوشته شده برای اینکه پاراگراف تلقی شود باید حداقل دارای 2 جمله باشد. طول این جملات را نمیشود دقیقا تعیین کرد چرا که برخی مواقع برای رساندن مفهوم به مخاطب باید از عبارات طولانی و گاهی مواقع از جملات کوتاه استفاده کرد. همچنین باید توجه کنید که یک جمله از نظر اصول نگارشی بهتر است حداکثر دارای 20 کلمه باشد. برخی مواقع پیش میآید که جملات دارای بیش از 20 کلمه باشند ولی در حالت کلی اصول تعداد کلمات در جمله 20 کاراکتر است. همچنین توجه به اصول نگارشی در بین جملات نیز مهم است. برای فهم دقیق جملات توسط خواننده بهتر است از علائم نگارشی مانند نقطه، ویرگول و … در جملات استفاده کرد.
-
شروع پاراگراف با یک جمله اصلی
توصیه میشود که پاراگرافهای محتوای خود را با یک جمله اصلی شروع کنید. این جمله اصلی باید نشاندهنده خلاصهای مطالب پاراگراف باشد. بهطوریکه مخاطب با خواندن جمله اول دقیقا متوجه شود که بقیه پاراگراف در مورد چه چیزی صحبت میکند. در واقع با نوشتن جمله اول پاراگراف به کاربر این امکان را میدهید که نیازی به مطالعه بقیه متن دارد یا خیر.
نتیجهگیری در رابطه با اصول پاراگراف
سعی کنید از پاراگرافهای طولانی در محتوای خود استفاده نکنید. استفاده بیش از حد از کلمات در پارارگرافها باعث میشود تا کاربر خسته شده و ادامه متن را مطالعه نکنید. همچنین فهم پاراگرافهای طولانی سخت است و خواندن آن از حوصله کاربر خارج است.
نویسنده: دانشجوی محتوا نویس بیتا دانش پرور
ثبت ديدگاه