• اهمیت متای توضیحات در سئو

منظور از meta description (متای توضیحات) چیست؟

متای توضیحات یا meta description به توضیحاتی گفته می‌شود که بطور خلاصه و مختصر محتوا و اطلاعات موجود در وبسایت را توضیح می‌دهد. در واقع با استفاده از این متا تگ کاربران متوجه می‌شوند که موضوع اصلی محتوای وبسایت چیست. حتما در هنگام جستجوی مطلبی در گوگل مشاهده کرده‌اید که سایت‌های مختلفی نمایش داده می‌شود. در زیر عنوان سایت متا دیسکریپشن قرار می‌گیرد که به توضیح مختصری از موضوع اصلی وبسایت می‌پردازد.

اهمیت متای توضیحات در سئو

اهمیت ویژه‌ای که متای توضیحات در سئو و بهینه‌سازی وبسایت دارد این است که کاربران هنگام جستجوی مطلب مورد نیاز خود در گوگل با توجه به توضیحاتی که زیر عنوان هر سایت نوشته شده است تصمیم می‌گیرند که وارد سایت شوند یا خیر. در صورتی که متای توضیحات نوشته شده برای کاربر جذاب باشد و او را تشویق به خواندن ادامه‌ی محتوای سایت کند کاربر وارد سایت می‌شود. اینکار باعث افزیش بازدیدکنندگان سایت و در نهایت افزایش رتبه‌ی گوگل می‌شود. آمار نشان می‌دهد که سایت‌هایی که دارای متا دیسکریپشن جذابی هستند 6% بیشتر از بقیه سایت‌ها روی آن‌ها کلیک می‌شود. همچنین می‌توان متای توضیحات را مانند تبلیغ در مورد محتوای اصلی وبسایت در نظر گرفت. افزایش ترافیک و افزایش درآمد سایت نیز از تاثیرات وجود متادیسکریپشن محسوب می‌شود.

آیا متای توضیحات از عوامل رتبه‌بندی گوگل محسوب می‌شود؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که متای توضیحات در رتبه‌بندی گوگل تاثیر مستقیمی ندارد. گوگل به رفتار کاربر و رضایت وی اهمیت زیادی می‌دهد. با افزایش بازدید سایت توسط کاربران گوگل به این باور می‌رسد که محتوای وبسایت شما برای کاربران مفید واقع شده است. هرچه میزان کلیک کاربران روی سایت شما بیشتر شود گوگل رتبه‌ی بالاتری را به سایت شما اختصاص می‌دهد. در نتیجه بطور کلی می‌توان گفت که با افزودن متا دیسکریپشن جذاب در زیر عنوان وبسایت خود، می‌توانید بر ذهن کاربران تاثیر گذاشته و نظر آن‌ها را جلب کنید و در نهایت آن‌ها را ترغیب به خواندن ادامه‌ی مطلب کنید و ارزش وبسایت خود را بالا ببرید.

طول مناسب متای توضیحات

توصیه‌ی ما به شما این است که توضیحات متا را به اندازه‌ای تعیین کنید که بتواند اطلاعات مهم و ضروری را در اختیار کاربران قرار دهد. معمولا طول متای توضیحات بستگی به میزان محتوای ارائه شده دارد و بنابه موقعیت‌های متفاوت فرق می‌کند. ولی سالیان زیادی است که طول منطقی متای توضیحات از نظر گوگل و استانداردهای سئو 155-160 کاراکتر است. علت اعمال این محدودیت از نظر گوگل این است که با نوشتن طول مناسب متای توضیحات کل این توضیح در زیر عنوان سایت دیده شود.

در صورتی که طول این متای توضیحات بیش از حد باشد مقداری از متن توضیحات محو شده و نمایش داده نمی‌شود. با بکارگیری طول مناسب متای توضیحات می‌توان میزان بانس ریت یا خروج از سایت کاربران را نیز کاهش داد. در چند وقت گذشته گوگل اعلام کرد که پس از این طول پیشنهادی متای توضیحات می‌تواند حداکر 300 کاراکتر باشد یعنی چیزی حدود دو برابر طول قبلی. ولی گوگل سریعا این حرف را پس گرفت و دوباره محدودیت 160 کاراکتری را اعمال کرد.

"چگونه

توضیحات متا را چگونه بنویسیم؟

  • متنی به زبان در توضیحات متا بنویسید.

معمولا هدف از نوشتن متای توضیحات این است که آن را در اختیار کاربر قرار دهیم. پس مخاطب اصلی متا دیسکریپشن کاربر است و باید تا حد امکان به زبان ساده نوشته و بطور دقیق نوشته شود. با نوشتن متنی با ساختار ساده کاربر به راحتی متوجه می‌شود که موضوع اصلی وبسایت شما چیست و با خواندن محتوای وبسایت شما درباره‌ی چه چیزهایی اطلاعات کسب می‌کند. متا دیسکریپشن خود را با دقت بنویسید. همچنین به مطالبی که در متای توضیحات نوشته‌اید بطور کامل در محتوای سایت اشاره کنید. زیرا در صورتی که کاربر وارد سایت شود و اطلاعات مورد نیاز خود را نیابد سریعا از سایت خارج می‌شود و باعث کاهش رتبه‌بندی سایت شما می‌شود.

  • از کلمات جذابی در توضیحات متا استفاده کنید.

به عنوان مثال کلماتی مانند ارزان، خاص، تکنیک، تخفیف، سریع، متفاوت و بی‌نظیر و امثال این‌ها در جلب توجه کاربر بسیار تاثیرگذار هستند. البته توجه داشته باشید که از این کلمات برای فریب دادن کاربر استفاده نمی‌شود بلکه این کلمات نشان‌دهنده‌ی ویژگی صفحه و محتوای وبسایت شما است. یقینا در صورتی که کاربر وارد صفحه شده و به این کلمات کلیدی در محتوا نرسید به سرعت خارج شده و نرخ پرش سایت نیز افزایش می‌یابد و تاثیر بدی روی سئوی سایت می‌گذارد.

  • از یک جمله‌ی تبلیغاتی در متای توضیحات استفاده کنید.

از متادیسکریپشن کپی شده و تکراری برای همه‌ی صفحات موجود در وبسایت بپرهیزید. برای هر صفحه از سایت یک توضیح متفاوت بنویسید. با استفاده از تبلیغ یا کلمات هیجان‌انگیز در متای توضیحات سایت خود را از بقیه سایت‌ها متمایز کرده و نظر کاربر را جلب کنید.

  • در متای توضیحات از کلمات کلیدی استفاده کنید.

یکی از روش‌های درست نویسی متای دیسکریپشن استفاده از کلمات کلیدی مهم و مرتبط با موضوع اصلی وبسایت است. با اینکار گوگل و موتورهای جستجو کلمات کلیدی شما را پررنگ‌تر از بقیه مطالب نشان می‌دهد و همین امر باعث می‌شود تا سایت شما مورد توجه کاربر قرار بگیرد و برای او جذاب جلوه کند.

  • از نقل قول در متا دیسکریپشن استفاده نکنید.

در صورتی که از علامت نقل قول (“) در توضیحات متای سایت خود استفاده کنید گوگل توضیحات نوشته شده را بعد از این علامت کات می‌کند و در صفحه نمایش جستجو به کاربر نمایش نمی‌دهد. توصیه می‌شود که از کاراکترها و علامت‌های غیر الفبا در توضیحات متا استفاده نشود.

  • از عنوان و تیترهای معروف و پرطرفدار در شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید.

در هر زمانی موضوع خاصی ترند می‌شود. این موضوعات اغلب در شبکه های اجتماعی به شدت یافت می‌شوند. استفاده از آن ها در قسمت متای توضیحات تاثیر مثبتی در جذب مخاطبان ایفا می‌کند.

  • متا دیسکریپشن صفحات قدیمی سایت خود را بروز‌ رسانی کنید.

بروز کردن متای دیسکریپشن علاوه بر اینکه سبب می‌شود محتوای شما همواره جذاب و بروز باقی بماند سبب بهبود سئوی سایت نیر خواهد شد.

"<yoastmark

آیا نوشتن متای توضیحات برای هر وبسایتی ضرورت دارد؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که خیر. همیشه ضرورت ندارد که متای توضیحات را بنویسید ولی بهتر است مسئولیت نوشتن آن را خودتان به عهده بگیرید. برخی افراد از کلمات کلیدی زیادی در محتوای خود استفاده می‌کنند. این افراد ترجیح می‌دهند موتوی جستجوی گوگل بصورت خودکار این توضیحات را نمایش دهد. از آنجاییکه ذهن انسان قدرت درک بالاتری نسبت به موتورهای گوگل دارد پس بهتر است این توضیحات توسط فرد صاحب پیج بطور صحیح نوشته شود.

خوب است بخوانید: هکسره چیست و تگ هدینگ و تاثیر آن در سئو

نویسنده: دانشجوی محتوا نویس بیتا دانش‌پرور

 

ثبت ديدگاه