http و https در url یک سایت چه تفاوتی باهم دارند؟
http و https در url یک سایت چه هستند؟ چه تفاوتی با هم دارند؟ در صورتی که دارای وبسایت هستید باید از اطلاعات منتقل شده به وسیله وبسایت خود محافظت کنید. در غیر این صورت ممکن است که وبسایت شما دچار حمله سایبری شود. برای ممانعت از این امر لازم است که فرق بین http و https را از هم تشخیص دهید. حتما تاکنون با سایتهایی مواجه شدهاید که با http و برخی نیز با https شروع میشوند. ولی فرق بین این دو چیست و دلیل اینکه سایتها در url متفاوت از هم تعریف شدهاند چیست؟ در این مقاله به معرفی مفهوم هر یک از این دو و تاثیر آنها در سئوی یک سایت پرداخته شده است. قبل از هر چیزی باید بدانید که یک سایت امن در سئوی آن بسیار تاثیرگذار است. برای افزایش امنیت سایت خود میتوانید از گواهینامه SSL استفاده کنید. در ادامه با مفهوم SSL آشنا میشوید.
منظور از SSL چیست؟
SSL مخفف عبارت Secure Sockets Layer است. وظیفه و هدف ssl حفظ ایمنی اتصال به اینترنت و حفاظت از دادههای مهمی است که بین دو سیستم عامل ارسال و دریافت میگردد. مفهوم ssl از سال 2018 دارای نقش موثرتری شد. در این سال گوگل اطلاعیهای را مبنی بر استفاده وبسایتها از پروتکل https اعلام کرد. گوگل هشدار داد در صورتی که از پروتکل https در وبسایت خود استفاده نکنید احتمال از دست دادن ترافیک برای سایت شما وجود دارد.
مفهوم http و https چیست؟
HTTP- Hypertext Transfer Protocol و HTTPS (Secure HyperText Transfer Protocol) هر دو دارای یک ساختار هستند. با استفاده از هر دوی این پروتکلها اطلاعات و دادهها برای کاربران در فضای اینترنت به نمایش در میآید. در حقیقت https نسخه امنتر http به همراه یک لایه اضافه امنیتی به نام Secure Sockets Layer یا SSL است که داده ها را بصورت امن منتقل می کند.
فرق بین http و https چیست؟
در واقع http یک پروتکل است که وظیفه آن برقراری ارتباط بین سرور و کاربر در شبکه کامپیوتری است. هنگامی که یک کاربر وارد سایتی میشود اطلاعات این سایت بوسیله http به کامپیوتر و صفحه نمایش کاربر ارسال میشود. در هنگام ورود کاربر، دادههایی مانند اطلاعات ورود نیز توسط http در کامپیوتر به وبسایت ارسال میشود. هکرها قادر به مشاهده این اطلاعات منتقل شده هستند. برای جلوگیری از دسترسی این افراد به اطلاعات، توصیه شده است که از نسخه امن http در قالب https استفاده شود. در پروتکل https کامپیوتر وبسایت و کاربر هر دو دارای یک کد محرمانه و امن هستند. این کدها باعث میشود تا دادهها بصورت امن و رمزگذاری شده تبادل شود. با استفاده از پروتکل https فرد دیگری قادر به دسترسی به این اطلاعات منتقل شده نیست.
در حقیقت ضعف پروتکل http عدم رمزگذاری اطلاعات است. این امر موجب میشود تا یک هکر در هنگام تبادل اطلاعات بین کاربر و وبسایت، اطلاعات منتقل را مشاهده کند. تصور کنید در حال خرید اینترتی هستید و باید اطلاعات بانکی و کارتی خود را وارد کنید. در این هنگام اگر وبسایت از پروتکل https پشتیبانی نکند تمامی اطلاعات وارد شده توسط کاربر در محیط اینترنت بدون رمزگذاری منتقل میشود. در نتیجه این امر بسیاری از مرورگرها عملکرد خود را در خصوص استفاده از پروتکل https تغییر دادهاند. برای مثال مرورگر Mozilla استفاده از https را ضروری خوانده و امکانات خود را برای وبسایتهایی که از https استفاده نمیکنند غیرفعال کرده است. علت این امر این است که آنها به حفظ امنیت کاربران و اطلاعات آنها اهمیت بسیار زیادی میدهند. همچنین گوگل اعلام کرده است که در صورت استفاده از https در سایتها و اضافه کردن گواهی ssl به وبسایت باعث میشود بازدید از سایت بیشتر شده و تاثیر مثبتی در سئوی سایت داشته باشد.
اهمیت استفاده از https چیست؟
اهمیت استفاده از https در url سایت
-
افزایش رتبه در نتایج جستجوی گوگل
گوگل بصورت مستقیم اعلام نکرده است که استفاده از https باعث افزایش رتبهبندی سایت میشود. اما با توجه به شواهد میتوان گفت که گوگل اولویت را به سایتهایی میدهد که در دامنه خود از SSL استفاده کردهاند.
-
جلب اعتماد کاربران و تجربه کاربری بهتر
با توجه به اطلاعات و تحقیقات موجود میتوان نتیجه گرفت که درصد بالایی از کاربران از سایتهایی که امنیت بالایی ندارند برای خرید و یا هر هدف دیگری استفاده نمیکنند. در نتیجه اگر به حفظ مشتریان و جلب اعتماد آنها اهمیت میدهید بهتر است در دستور کار خود از SSL استفاده کنید.
-
محافظت از اطلاعات کاربران
بوسیله حضور SSL در https میتوانید از اطلاعات کاربران خود محافظت کنید و از دسترسی افراد و هکرها به این اطلاعات جلوگیری کنید.
-
نماد امنیت را برای وبسایت خود دریافت کنید.
با استفاده از پروتکل https در آدرس وبسایت خود میتوانید نماد آن را دریافت کرده و نظر کاربران را حفظ امنیت اطلاعات آنها جلب کنید.
-
استفاده از https در فروش تبلیغات در google ads
جالب است بدانید که درصد زیادی از درآمد گوگل از فروش تبلیغات است. به همین دلیل گوگل ادز به تبلیغکنندگان اخطار میدهد تا در صفحات لندینگ خود از https بهجای http استفاده کنند.
-
سرعت لود شدن وبسایتهای https بسیار بیشتر است.
آشنایی با طریقه تغییر پروتکل از http به https
تا حد امکان سعی کنید که در ابتدای راهاندازی سایت خود از https استفاده کنید. در صورتی که از http در سایت خود استفاده کردهاید و اکنون تصمیم به تغییر پروتکل سایت خود دارید باید نکات مهمی را رعایت کنید که این تغییر باعث افت رتبه و ترافیک وبسایت شما نشود.
-
خرید و نصب گواهینامه ssl
برای خرید گواهینامه ssl برای وبسایت خود میتوانید با پرداخت هزینه کمی از شرکت های ارائه خدمات هاستینگ استفاده کنید. پس از خرید و دریافت گواهینامه SSL برای دامنه خود نیاز است تا آن را در وبسایت خود نصب کنید. برای انجام نصب کافی است از افزونه WordPress مانند Really Simple SSL استفاده کنید. همچنین میتوانید از ارائه دهنده هاستینگ خود تقاضا کنید تا گواهینامه ssl را در وبسایت شما فعال کند. پس از نصب این گواهی و فعال کردن آن، لازم است تا نسخه https را به عنوان url پیشفرض در وبسایت خود تعریف کنید. برای انجام اینکار باید وارد داشبورد ووردپرس شوید و به قسمت تنظیمات بروید. در این قسمت باید مطمئن شوید که ووردپرس و url وبسایت شما دارای پیشوند https هستند.
-
ریدایرکت کردن از http به https
بعد از نصب گواهینامه ssl دیگر نیازی به آدرس سایت http ندارید. در این مرحله باید سایت خود را از http به https ریدایرکت کنید. توجه کنید که این دو آدرس باهم فرق دارند و در صورت ریدایرکت نکردن سایت شما با هر دوی این آدرس باز میشود. اینکار در سئوی سایت شما تاثیر منفی میگذارد. زیرا با وجود دو url مختلف، یک محتوای تکراری برای کاربران نمایش داده میشود. لازم است تا از ریدایرکت 301 استفاده کرده و سایت خود را از http به https تغییر دهید. در این حالت کل آدرسهای مربوط به سایت شما با https باز میشوند.
-
معرفی آدرس سایت با https به سرچ کنسول
جستجوی گوگل دارای یک کنسول است که وظیفه اصلی آن برقراری ارتباط بین گوگل و وبسایت شما است. توجه کنید که url را همراه با www ثبت کنید.
ثبت ديدگاه