URL چیست؟
برای اینکه بدانیم چگونه url بسازیم، در درجه اول باید با آن آشنا شویم. بدانیم در کدام قسمت گوگل قرار دارد. لطفا به عکسی که برایتان در پایین متن قرار میدهم نگاه کنید. بله همه بارها با این صحنه روبهرو شدهایم، اما فکرش را نمیکردیم که به چه کاری میآید. کلا راجع به آن فکر نمیکردیم.

URL چیست؟ چگونه URL بسازیم؟
با دیدن این عکس متوجه شدیم که url چیست. به نواری که در قسمت بالای مرورگر قرار دارد نگاه کنید. بله این یک نمونه url است.. ساده تر بگویم عنوان آدرس سایتی که به آن اشاره میکنند. کسانی که با آدرس https://…..org به صفحهای میرسند یعنی url را میشناسند. کسانی که it خواندهاند میدانند url بحث گستردهای دارد و میتوان دربارهاش یک کتاب نوشت که اصول و نکتهها را یادآور شد.
هر صفحهای که در وب سایت میبینید یک آدرس url دارد که بلوک ساختمانی وب سایت شما را تشکیل میدهد. مخصوصا صفحات مهمی از وب مانند منوها که خیلی اهمیت دارند. در این مقاله شما با مفهوم url آشنا شده و بخشهای اصلی در ساختار را برایتان شرح خواهیم داد. میتوانید راحت اجزای آن را تشخیص دهید.
استفادههای url
خب url روشی است که آدرس تعیین میکند. آدرس هرچیزی در فضای دیجیتال، بخش مهمی از اینترنت و وب به حساب میآید. باز بخواهم سادهتر توضیح دهم میتوانم بگویم خیلی از urlها موقعیت یک فایل در وب برای ما تعیین میکنند. فایلی که میتواند عکس، فیلم، یک محتوا یا یک برنامه یا هر چیز دیگهای باشد. کسانی که تخصصیتر کار میکنند برای آنها فقط فایل نیست. اما برای این مقاله ما در مورد url، یک فایل در فضای دیجیتال اشاره میکنیم.
بخشهای اصلی ساختار url
این موضوع به حدی گسترده است که میتوان چند ساعت صحبت کرد. اما چند نکته کلیدی را در اینجا مرور میکنیم. یک url سه بخش دارد:

بخش های اصلی ساختار url
برای اینکه بهتر درک کنید یک مثال از آدرس دادنهای روزمره مطرح میکنیم.
این توضیحات را مدیر یک شرکت به همکارش میگوید:
- زنگ بزن به شرکت فومنات، بگو به قسمت مالی وصل کنند، آنجا با آقای جعفری صحبت کن.
- این بسته بهصورت حضوری در شهر خمام به آدرس روبروی اداره پست مغازه دنیای پرده تحویل بده.
متوجه شدهاید که دستورات به سه بخش تقسیم شدهاند؟
پروتکل ارتباطی: زنگ بزنیم؟ حضوری بریم؟ نامه بفرستیم؟
مقصد: شرک فومنات| شهر خمام
آدرس داخلی: بخش مالی| آقای جعفری، روبروی پست| دنیای پرده
دقیقا در هنگام ساخت url از همین نوع بخش بندی استفاده میشود. همه ما پروتکلهای ارتباطی http, https را دیدهایم که برای دسترسی وب استفاده میشود. البته پروتکلهای دیگری هم وجود دارند.اگر میخواهید از این امکان بهترین استفاده را ببرید تا بر سئوسایت خود تاثر مثبتی بگذارید باید برای نوشتن url به نکاتی توجه کنید.
نکاتی برای نوشتن بهترین URL
1. حروف اضافه حذف گردد
برای نوشتن لینک، حتما نباید از عنوان مطلب استفاده کنید. یک آدرس مناسب آدرسی است که در آن از کلمات بیاهمیت استفاده نشده باشد. بهتر است یک عبارت باشد نه یک جمله کامل. از حروف ربطی مثل “و”، “پس”، “که”، “در” و در انگلیسی مانند “or”، “and” استفاده نکنید.
برای مثال به جای نوشتن 7 راه که برای بهبود سلامتی شما مفید است بنویسید:
7 راه برای بهبود سلامتی.
2. از کلمات کلیدی مهم استفاده شود
در آدرس url از یک یا دو کلمه کلیدی مهم استفاده شود. کاربران کلمات کلیدی را در موتور جستجوگر سرچ میکنند پس آدرس شما از کلمه کلیدی مهم متن شما استفاده شود این کار تاثیر خوبی بر سئو سایت میگذارد.
3. آدرس url قابل فهم و خواندن باشد
ادرس هر جه خوانایی بیشتری داشته باشد مخاطب ارتباط بهتری با آن برقرار میکند. حتی میتوانند خیلی راحت ادرس را به یاد بسپارند و در مواقع ضروری تایپ کنند. از دادن ادرسهای پیچیده و تو در تو بپرهیزید. یعنی اگر میخواهید بر اساس عنوان منوها url بنویسید، بیشتر از سه منو را در آدرس قرار ندهید.
4. آدرس url کوتاه بهتر است
ترجیح با آدرهای url کوتاه است. سعی کنید خیلی طولانی نباشد. url کوتاه میتواند توسط خود مشتری یا کاربر تایپ شود . مزیت دیگری که اگر کوتاه باشد میتوانید آدرس را در شبکههای اجتماعی مثل توییتر که محدودیت در کاراکتر دارد را قرار دهید. اگر طولانی باشد کامل نشان داده نمیشود. بنابراین آدرس کوتاه مناسبتر است.
5. استفاده از علائم ممنوع
تا زمانی که نیاز مبرم نباشد از علامت/-هایی مثل ، ! ؟ % و… استفاده نکنید و در صورت لزوم استفاده کنید زیرا علامتها خواندن آدرس را دشوار میکند و ممکن است خطا در url رخ دهد.
6. سازگاری آدرس url با عنوان مطلب
آدرس باید با مطلب همخوانی داشته باشد. این همخوانی برای مخاطب هم قابل درکتر خواهد بود و از لحاظ چشمی زیباتر خواهد بود و آدرس url مناسب محسوب میشود.
نکته: توجه داشته باشید که در صفحات وب سایتتان اجازه ندارید از url تکراری استفاده کنید و هر صفحه باید آدرس بخصوص خودش را داشته باشد.
تفاوت url فارسی و انگلیسی
یکی از سوالهای پر تکرار این است که url فارسی بهتر است یا انگلیسی؟ اینکار بستگی به سلیقه شما و همچنین مخاطبان شما دارد. تفاوت زیادی بین این دو وجود ندارد اما به نظر میآید که url انگلیسی برای سئو بهتر است زیرا هم کوتاه و ساده نمایش داده میشوند. تفاوت url فارسی و انگلیسی در این است وقتی میخواهید url فارسی در جایی درج کنید ، با علامتها نمایش داده میشوند و خیلی طولانی تر است. بنابراین اگر امکان دارد انگلیسی درج کنید زیرا برای سئو بهتر است . برای اینکار میتوانید از مترجم گوگل استفاده کنید.
سخن آخر
در این مقاله راجع به url صحبت کردیم که چگونه میتوانیم url بسازیم. url هرچه کوتاهتر و قابل فهمتر و سادهتر باشد برای مخاطب و موتورجستجو بهتر است. در واقع url یک مکان یاب برای دسترسی ما به آدرسها است.
نویسنده: دانشجوی محتوا نویس، آرزو یوسفی
ثبت ديدگاه