تولید محتوای مناسب یعنی چه؟ چرا تهیه محتوایی مناسب اهمیت دارد؟ نحوهی تولید محتوای مناسب برای سئو به چه صورت است؟ برای درک این موارد سوالی که در ابتدا باید بهش پاسخ بدهیم این است که محتوا چیست؟
محتوا یعنی ایجاد هر نوع اطلاعات و ایدهای که برای انسانها قابل درک است. محتوا به انسانها اطلاعرسانی کرده و آنها را ترغیب به مطالعه و تعامل میکند. محتوا میتواند در قالب متن، صوت، تصویر یا ویدئو تولید شود. برای مثال ویدیوهایی که در یوتیوب منتشر میشوند یا تصاویری که در کانالها میبینید، همه و همه گونه هایی از تولید محتوا هستند. محتوا عامل اصلی در رتبهبندی گوگل است. مهم است که محتوا هدفمند، باکیفیت و اثربخش باشد. منظور از هدفمند بودن محتوا این است که متناسب با هدف جستجوی کاربر تولید شود.
پس تولید محتوا یعنی ساخت هرچیزی که انسانها به شکلهای مختلف بتوانند آن را مشاهده و درک کنند. درواقع هدف از تولید محتوا، ارائهی اطلاعات به مخاطب با هدف، روش و فرم مخصوص به خود است. برای تولید محتوای ارزشمند باید چند فاکتور را در نظر بگیریم. امروزه تولید محتوای با کیفیت و مناسب با کسب و کار مورد توجه بسیاری از مدیران وبسایتها قرار گرفته است. تولید محتوای مناسب منجر به پیشرفت چشمگیر رتبه وبسایت شما خواهد شد.
در ادامه به بررسی دقیق تولید محتوا، نکات مربوط به آن، سئوی سایت و بررسی مواردی که هر محتوا نویسی باید بداند و بسیاری دیگر از موارد مرتبط به محتوا نویسی خواهیم پرداخت. این محتوا شما را از خواندن محتواهای دیگری که در زمینهی تولید محتوا نوشته شدهاند، بی نیاز خواهد کرد. پس تا انتهای متن با من همراه باشید.
تعیین هدف تولید محتوای مناسب
پس قدم اول در تولید محتوای با ارزش این است که تعیین کنیم هدف از تولید این مطالب چیست؟
- آگاهی و اطلاعرسانی
- ایجاد ارتباط با کاربر
- سرگرمی
- آموزش
- تبلیغات
- و …
متناسب با هر کدام از این موارد میتوان محتوای ویژه ای تولید کرد.
شناخت مخاطب برای تولید محتوای مناسب
برای تولید محتوای جذاب، باید مخاطبها و سلایق انها را بشناسیم و بدانیم که کاربر به چه اطلاعاتی نیاز دارد. در اصل میخواهیم بدانیم که مخاطب ما تمایل به خواندن چه محتوایی دارد؟ باید از دیدگاههای مخاطبان در خصوص مطالب اطلاع داشته باشیم. برای اینکه بتوان کاربر را ترغیب به خواندن محتوای مورد نظر کرد، باید بتوانیم محتوایی ایجاد که مخاطب را جذب کند. پس شناخت مخاطبان فاکتور اصلی تعیین ایدهی محتوا هستند.
انتخاب موضوع و ایدهپردازی در هنگام تولید محتوای مناسب
در ابتدا باید برای سایت یا مطلبی که قرار است در اختیار کاربر قرار دهیم موضوعی مشخص کنیم. داشتن ایده و موضوعی گیرا که نظر کاربران را به خود جلب کند و برای آنها جذابیت داشته باشد، مهمترین گام محتوانویسی است. بسیار مهم است که عنوان و محتوای داخل سایت باهم همخوانی داشته باشند. (هیچ موقع مخاطبان خود را گول نزنید)
تعیین کلمات کلیدی برای نوشتن محتوای مناسب برای سایت
کلمات کلیدی در واقع عبارتهایی در محتوای سایت ما هستند که کاربران با جستجوی ان در موتور جستجو به سایت ما دسترسی پیدا میکنند. تولید محتوا بدون تحقیق کلمات کلیدی از اشتباهات رایج در محتوا نویسی است. قبل از شروع به نوشتن محتوا باید بدانیم کاربران بیشتر چه کلماتی را در موتورهای جستجو وارد میکنند؟ این کلمات و جملات را با چه نوع ادبیات و جملهبندی جستجو میکنند؟ در هر عبارت چقدر رقابت وجود دارد؟ با پاسخ به این سوالات میتوان لیستی از کلمات کلیدی مهم را تهیه و در محتوای خود از انها استفاده کرد.
ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی برای تولید محتوای مناسب
در اینجا برخی از ابزار های مهم در زمینه تحقیق کلمات کلیدی را آورده ایم تا بتوان محتوایی هدفمند و درست تشکیل داد.
- keywordtool
- Keyword Planner
- Google Trends
- Microsoft Bing Ads Intelligence
- Kwfinder
- Wordtracker
- Moz Keyword Explorer
این ابزار ها واقعا کارآمد هستند ولی مشکلی که برای اکثر آن ها صدق میکند این است که اول اطلاعات آن ها برای زبان فارسی جامع نیست و ثانیا برای دادن اطلاعات بیشتر میبایست که پولی پرداخت کنید و به دلیل تحریم ها این کار پیچیدگی های خاص خود را دارد.
تولید محتوای تصویری مناسب
استفاده از محتوای تصویری مانند تصاویر اینفوگرافیک، ویدیو، تصاویر و … در سایت، میتوانند افراد زیادی را جذب کند. از آنجایی که خواندن متنی بلند بالا ممکن است برای کاربر خستهکننده باشد، استفاده از تصاویر، نمودار و ویدیو در کنار متن باعث میشود تا محتوا بهتر و سریعتر به کابران منتقل شود. همچنین نتایج نشان داده که 60% از کاربران وارد سایتهایی میشوند که حاوی تصاویر هستند. استفاده از ویدیو در سایت موجب میشود کاربر زمان بیشتری را در صفحه حضور داشته باشد و ضریب خروج کاربران کاهش مییابد.
سئو چیست؟
این عبارت مخفف Search Engine optimizationیا همان بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است. هدف اصلی آن کسب جایگاه بهتر در نتایج گوگل است. کاربران زیادی روزانه عبارات مورد نظر خود را جستجو میکنند و موتورهای جستجو متناسب با کلمات مد نظر آنها سایتهایی را به آنها نمایش میدهد. موتورهای جستجوی گوگل، یاهو، بینگ، یاندکس وارد سایتهای مختلف میشوند. این موتورهای جستجو محتوای آنها را بررسی کرده سپس آنها را رتبهبندی میکنند. پس هرچقدر جایگاه و رتبه سایت شما در لیست نتایج گوگل بالاتر باشد یعنی سئو سایت شما بهتر است. سئو و محتوا همزمان باهم باید مورد استفاده قرار گیرند. سئو برای کسب جایگاه بهتر سایت در گوگل استفاده میشود و محتوا برای جلب رضایت کاربر تولید میشود لذا این دو بدون هم بیمعنی هستند.
انواع مختلف SEO
به طور کلی سئو به دسته On-page و Off-page تقسیم بندی میشود. در ادامه به توضیح مختصری از آن ها میپردازیم.
سئو On-page
سئو داخلی سایت به معنی بهینه سازی فعالیتهای انجام شده در سایت است. مانند: تولید محتوا، طراحی صفحات و نسخه موبایل و … که برای درک بهتر توسط ربات گوگل هستند. سئوی داخلی سایت دارای بخشهای مهم زیر میباشد:
- عنوان و تگهای هدینگ بهدرستی استفاده شوند.
- بهینهسازی تصاویر سایت
- تولید محتوای با کیفیت
- تعیین ساختار مناسب برای ادرسدهی صفحات
- طراحی نسخه موبایل سایت
- بهینه کردن سرعت لود شدن صفحات
سئو Off-page
به فعالیتهایی که بیرون از سایت به منظور کسب بک لینک و منتشر کردن بهتر محتوا در اینترنت انجام میشود، سئو خارجی گفته میشود.
روشهای کسب بک لینک
- تبادل لینک
- خرید بک لینک
- ریپورتاژ آگهی
- ارسال دیدگاه در سایتهای مرتبط با سایت خود
- فعالیت در شبکه اجتماعی
سایتهایی که قوانین گوگل را نقض کنند توسط 3 الگوریتم پنگوئن، پاندا و مرغ مگس خوار شناسایی و جریمه میشوند و جایگاه خود را در گوگل از دست میدهند. بیایید کمی بیشتر در رابطه با این سه الگوریتم بخوانیم.
الگوریتم پنگوئن
هدف اصلی این الگوریتم بررسی سلامت سایت است. این الگوریتم میتواند با شناسایی وبسایتهایی که با استفاده از روشهای غیرطبیعی دارای لینکهای اسپم و ساختگی هستند آنها را جریمه کرده و رتبهبندی آنها را کاهش دهد. همچنین این تکنیک برای مبارزه با تکرار کلمات کلیدی مورد استفاده قرار میگیرد. به عنوان مثال سایتهایی که از بکلینکهای بیکیفیت و ضعیف از وب سایتهای نامعتبر استفاده میکنند مشمول این جریمه خواهند شد.
الگوریتم پاندا
از این الگوریتم جهت کاهش رتبه سایتهایی استفاده میشود که دارای محتوای بیکیفیت و بیارزش برای کاربر هستند. این الگوریتم در عوض رتبهبندی سایتهایی را که دارای محتوا و مطالب مفید و منحصر به فرد هستند افزایش میدهد.
الگوریتم مرغ مگسخوار
این الگوریتم با بررسی دقیق کلمات و مترادف آنها و درک منظور و مفهوم کاربر، نتایج مورد نظر او را نمایش میدهد. در واقع با این تکنیک کاربر هنگام جستجو دیگر مطالب اسپم و نامرتبط را مشاهده نخواهد کرد.
انواع تکنیک های سئو
سئوی سایت ها تکنیک های مختلف دارند که عبارتند از:
- سئوی کلاه سیاه
- سئوی کلاه سفید
- سئوی کلاه خاکستری
اما هر کدام از این تکنیک ها چه هستند؟ در ادامه توضیح کوتاهی در رابطه با آن ها قرار دادهایم.
تکنیک سئوی کلاه سیاه
تکنیک سئوی کلاه سیاه روشی غیرقانونی است که بدون توجه به نیاز و رضایت کاربران، فقط رتبه وبسایت را در موتورهای جستجو افزایش میدهد. این تکنیک با دور زدن قوانین گوگل سعی میکند در کوتاهترین زمان ممکن رتبه سایت را در نتایج گوگل افزایش دهد. هرگاه سایتهایی که از این تکنیک استفاده کرده باشند توسط رباتها شناسایی شوند از لیست نتایج حذف و جریمه خواهند شد. برخی از انواع این تکنیکها عبارتند از:
- ایجاد محتوای کم و بی ارزش
- تکرار بیش از حد کلمات
- انجام رفتار تقلبی در گوگل
- و …
تکنیک سئوی کلاه سفید
تکنیک سئوی کلاه سفید در اصل “تهیه و نشر محتوای سایت براساس قواعد گوگل” است.
تکنیک سئوی کلاه خاکستری
تکنیک سئوی کلاه خاکستری به گونهای اجرا میشود که گوگل قادر به تشخیص آنها از روش کلاه سفید نباشد.
ابزارهای سئو داخلی سایت
برای بررسی و پیشبرد هزچه بهتر سئی سایت، از ابزارهای پیشرفته و کارآمدی استفاده میشود. کار با این ابزار ها ایراد کار سئو را اعلام کرده و بهبود رتیه سایت را سرعت میبخشد. در زیر برخی از این ابزار ها و خلاصه ای از کار آن ها را خواهید خواند.
گوگل سرچ کنسول
ابزار google search console از مهمترین ابزار سئو سایت است. با استفاده از این ابزار میتوان جایگاه سایت خود را در نتایج گوگل بررسی کرد.
ابزار Fetch as Google
این ابزار به شما این امکان را میدهد که به طور مستقیم صفحات خود را به گوگل معرفی کنید. فرض کنید شما مدت کوتاهی است سایتی ایجاد کرده و محتوایی در آن نوشتهاید. معمولا زمان بررسی صفحات جدید توسط گوگل طولانی است، لذا ممکن است سایتهای دیگر مطالب شما را کپی کنند و جایگاه بهتری نیز در گوگل کسب کنند. با استفاده از این ابزار میتوان بهراحتی صفحات جدید را به گوگل معرفی کرده و از کپی شدن محتوا توسط سایتهای دیگر جلوگیری کرد.
ابزار Security Issues
هدف از ابزار Security Issues جلوگیری از هک شدن سایت میباشد.
فایل Robots.txt
با این فایل میتوان دسترسی گوگل را به سایت خود محدود کرد.
Pagespeed Inights ابزار بررسی سرعت سایت
یکی از فاکتورهای مهم در سئو و رتبهبندی سایت، سرعت بارگذاری صفحات است. سرعت سایت در جلب رضایت کاربر نقش بسیار مهمی دارد. ابزاری با نام Pagespeed Inights توسط گوگل طراحی شده است که به شما کمک میکند سرعت سایت و صفحات مختلف را بررسی کنید.
طراحی نسخه موبایل سایت
نسخه تلفن همراههر سایتی، از شاخصهای مهم رتبه بندی گوگل است. نحوه نمایش محتوای وبسایت شما در تلفن همراه کاربر، همواره مهم بوده و باید مورد توجه قرار گیرد.
به اشتراکگذاری محتوا
پس از تولید محتوای مناسب و سئو کردن آن، نوبت به اشتراک گذاری محتوا میرسد. توجه داشته باشید که محتوای خودر را قبل از هر جایی در سایتتان منتشر کنید. چرا که گوگل به حفاظت از حق کپی بسیار حساس است. سپس به فکر انتشار آن در سایر شبکه های اجتماعی باشید. امکان به اشتراکگذاری محتوا در شبکههای مختلف اجتماعی توسط کاربر یکی از فاکتورهای مهم در کسب رضایت کاربر محسوب میشود. همچنین این روش به بیشتر دیدهشدن محتوای وبسایت شما کمک . در صورتی که بتوانید لینک محتوای خود را در شبکه های اجتماعی منتشر کنید، و از آن طریق ها برای سایت خود ورودی دریافت کنید، به بهبود سئوی سایت نیز کمک کردهاید.
سخن آخر در رابطه با تولید محتوای مناسب برای سایت
تا به اینجای کار تولید محتوا و سئوی سایت را شناختیم. با این محتوایی که مطالعه کردید، کلیت تولید محتوا را آموختهاید. حال برای درک بهتر شغل تولید محتوا میبایست که هر کدام از موارد آورده شده در این متن را به صورت جداگانه مطالعه کنید. به ابتدای متن بازگردید. بر روی هر کلمهای که فکر میکنید در رابطه با آن اطلاعاتی ندارید یا معنی و مفهوم آن را به درستی درک نکردید کلید کنید. (مواردی که به رنگ آبی درآمدهاند) این محتواها به شما کمک خواهد کرد که به صورت حرفه ای به مبحث تولید محتوا بپردازید.
در صورتی که هنوز هم با این مبحث مشکلی دارید، کافی است که با من در میان بگذارید. در اولید فرصت سئوال شما را پاسخگو خواهم بود.
نویسنده: دانشجوی محتوا نویس بیتا دانشپرور
ثبت ديدگاه