تگ هدینگ چیست؟ آیا تا بحال در رابطه با هدینگ گذاری موثر چیزی شنیده یا مطلبی مطالعه کرده اید؟ در این مقاله قصد داریم به معرفی تگ هدینگ، انواع آن، نحوه بکار گیری آن در محتواهایی که برای سایت نوشته میشود بپردازیم. توصیه میکنم که متن را تا پایان مطالعه کنید و در صورتی که مطلب دیگری در رابطه با تگ هدینگ میدانید آن را برای من هم (در بخش نظرات) بنویسید. به این ترتیب من هم از شما یاد خواهم گرفت.
هر سایتی که دارای انواع مختلفی از محتوا است، باید دارای ساختار منظم و مشخصی باشد. برای معرفی مطالب موجود در سایت و تقسیم بندی محتواها به بخشهای مختلف و ارتباط دهی مطالب بهم، نیاز به تگ هدینگ مختلفی داریم. تگ هدینگ در واقع به عنوان و سرتیترها گفته میشود که علاوه بر تعریف و معرفی هر بخش از محتوا، به آن اعتبار میبخشد. هدینگ گذاری همواره یکی از فاکتورهای مهم و اساسی در تعیین ارزش و اهمیت محتوا و رتبهبندی سایت بوده است. نوشتن مطالب طولانی در سایت بدون داشتن عناوین و هدینگ ها نه تنها برای کاربران خسته کننده بوده و جذابیتی ندارد بلکه برای وبسایت نیز اثرات منفی به دنبال خواهد داشت. تاثیر هدینگ گذاری را میتوان هم دربهینهسازی سایت برای رباتهای گوگل و هم برای کاربران و رضایت آنها از وبسایت در نظر گرفت.
انواع تگ هدینگ ها
هدینگ گذاری به رباتهای جستجوی گوگل کمک میکند تا محتوای سایت شما را به راحتی درک کند. همچنین با تیتربندی و اولویتبندی مطالب در سایت میتوان به کاربران برای درک بهتر و جستجوی آسانتر مطالب کمک کرد. یکی از نکات مهمی که باید در نظر گرفت این است که موتوهای جستجوی گوگل هنگام بررسی وبسایت شما، عناوین و ارتباط بین محتوا و هدینگ ها را مورد بررسی قرار میدهند. در صورتی که عناوین موجود با محتوای سایت ارتباطی نداشته باشند رتبهبندی سایت شما کاهش خواهد یافت. پس عناوین و محتوا باید بهم مرتبط باشند و توجه به این نکته ضروری است.
تگ هدینگ به 6 بخش تقسیم میشود:
- H1
- H2
- H3
- H4
- H5
- H6
این تگ ها باید بصورت سلسله مراتبی در متن مورد استفاده قرار گیرند. یعنی در ابتدا H1 بهعنوان تیتر اصلی صفحه انتخاب شود، سپس از H2 برای زیرعنوانهای عنوان اصلی استفاده شود و به همین ترتیب با توجه به اولویت مطالب، برای زیرعنوان هر یک از بخشهای H2، از تگ H3 استفاده میکنیم. تگ های H4 زیرتیترهای عناوین H3 هستند و …
تگ هدینگ H1
در بین تگ های سرتیترها، H1 از مهمترین و کاربردیترین تگ هدینگ است. در واقع H1 عنوان اصلی سایت و توصیفی از موضوع محتوای موجود در سایت شما است و گوگل با بررسی این تگ به موضوع اصلی هر صفحه از سایت شما پی میبرد.
- هر صفحه از وبسایت باید فقط دارای یک تگ H1 باشد.
- در تگ H1 بهتر است از کلمات کلیدی هدف استفاده شود ولی نه به صورت افراطی.
- این برچسب باید مطابق با هدف کاربر باشد.
- کاربر پسند و جذاب باشد به طوری که باعث خروج سریع کاربر از سایت نشود.
- از نظر ابعاد و طراحی با سایر محتوا متفاوت باشد.
- تگ H1 و تگ title را یکسان انتخاب نکنید.
تگ title و تگ description
در هر سایتی از هدینگ های مختلفی (H6…H1) میتوان استفاده کرد ولی برای سئو داخلی سایت و بهینه کردن آن باید به دو تگ مهم title و description توجه داشت. تگ title یا همان تگ عنوان، در واقع عنوان سایت شما را در نتایج موتور جستجو به کاربر نشان میدهد. لذا این تگ مهمترین تگ HTML است و تاثیر زیادی در سئوی سایت دارد. تگ description اطلاعات و توضیحات مختصری از محتوا را مستقیما در نتایج جستجو و در زیر تگ عنوان به کاربر نمایش میدهد. کاربران هنگام جستجو در گوگل این دو تگ را مشاهده میکنند لذا این تگها باید با محتوای صفحه شما ارتباط و همخوانی داشته باشند. اگر محتوای صفحه و عنوان وبسایت شما با یکدیگر ارتباط معنایی نداشته باشند گوگل آن را به کاربران نمایش نخواهد داد.
تفاوت تگ هدینگ H1 و تگ title
تگ H1 در غالب عنوانی در ابتدای محتوا یا متن موجود در صفحه مورد استفاده قرار میگیرد. ولی تگ title عبارتی است که در نتایج جستجوی گوگل به کاربر نمایش میدهیم. با استفاده از افزونه Yoast میتوان عنوان سئو و عنوان اصلی مقاله را بصورت جدا از هم تعیین کرد.
نحوه نگارش هد عنوان و توضیحات
- تگ عنوان حداکثر دارای 70 کاراکتر و تگ توضیحات متا دارای حداکثر 320 کاراکتر باشد. اگر تعداد کاراکتر شما بیشتر از این مقدار شود گوگل ممکن است آن را به کاربر نمایش ندهد.
- در هد توضیحات بهتر است یکبار از کلمه کلیدی استفاده کنید که توجه کاربر را جلب کند.
- بهتر است از ویرگول و کاراکترهای جدا کننده در هد عنوان و توضیحات استفاده نشود.
تگ هدینگ H2
تگ های H2 عناوین داخلی محتوای شما هستند. هنگامی که محتوای وبسایت شما طولانی است بهتر است از این تگ در متن سایت خود استفاده کنید. معمولا تیترهای هر پاراگراف با تگ H2 مشخص میشوند. این تگ با ایجاد ارتباط بین پاراگرافها و عنوان اصلی مقاله، به کاربر کمک میکند تا سریعتر به مطلب مورد نظر خود دسترسی پیدا کند. استفاده از این تگ در هر صفحه محدودیتی ندارد. معمولا در هر صفحه از 4 یا 5 تگ H2 استفاده میشود.
تگ های H6, H5, H4, H3
- کاربری و اهمیت این تگ ها به اندازه تگ های H1,H2 نیست.
- از تگ H3 برای زیرعنوانهای پاراگرافها (H2) استفاده میشود.
- در متنهای طولانی باید از این تگ ها برای زیرعنوانهای مختلف استفاده کرد.
- رعایت ترتیب استفاده از این تگ ها مهم است.
- برای تعیین عنوان منوها و عنوان نظرات کاربران و فوتر سایت میتوان از تگ های H6,H5,H4 استفاده کرد.
سخن آخر
تولید محتوا بر خلاف تصور عموم مردم کار چندان ساده ای نیست. علاوه بر نکات نگارشی و مسئولیتی که محتوا در قبال درست بودن یا نبودن محتوا دارد، قواعدی مهم و حساس در رابطه با تولید محتوا مطرح میشود که هدینگ گذاری نیز از مهم ترین آن هاست. در این متن تلاش شده است که مبحث تگ هدینگ، کامل ولی خلاصه شرح داده شود. توصیه میکنم که در رابطه با قوانین لازم در تولید محتوا سری به مبحث کلید واژه نیز بزنید.
علاوه بر مطالب این سایت در صورتی که میخواهید در رابطه با تولید محتوا در سایت های خارجی بخوانید خوب است سری به سایت yoast نیز بزنید.
نویسنده: دانشجوی محتوا نویس بیتا دانشپرور
ثبت ديدگاه