آشنایی با الگوریتم های گوگل در سئوی محتوای تولید شده

چقدر در مورد الگوریتم های گوگل و اهمیت آن در سئوی محتوا آگاه هستید؟ در صورتی که قصد دارید رتبه وب‌سایت خود را افزایش دهید و آن را طوری ارتقا دهید که جزو سایت‌های با رتبه اول در گوگل به نمایش دربیاید کافی است مطالب این مقاله را بطور کامل مطالعه کنید. در این مقاله به معرفی کامل ویژگی، خصوصیات و نحوه عملکرد این الگوریتم‌ها پرداخته شده است. همه افرادی که دارای وب‌سایت هستند تلاش می‌کنند تا وب‌سایت خود را در جایگاه اول موتور جستجوی گوگل مشاهده کنند. این افراد همیشه سعی می‌کنند تا با اعمال ترفندها و روش‌هایی منطقی وب‌سایت خود را برای موتورهای جستجو قابل فهم کنند. اینکار نیاز به تخصص دارد. موتور جستجوی گوگل برای اینکه بتواند وب سایت‌ها را رتبه‌بندی کند از الگوریتم‌های بخصوصی استفاده می‌کند. شناخت این الگوریتم‌ها برای افزایش رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها مهم و ضروری است و بدون آگاهی از نحوه عملکرد آن‌ها نمی‌توان به ارتقای رتبه‌بندی سایت کمک کرد.

منظور از الگوریتم گوگل چیست؟ 

در ابتدا بهتر است با مفهوم کلی الگوریتم آشنا شوید. در واقع الگوریتم به گروهی از دستور‌العمل‌هایی گفته می‌شود که بصورت گام به گام اجرا می‌شوند. این الگوریتم‌ها اهداف خاصی را دنبال می‌کنند. از این رو از الگوریتم گوگل برای بهینه‌سازی وب‌سایت و سئوی آن استفاده می‌شود. در این فرایند موتورهای جستجوی گوگل با توجه الگوریتم‌های تعیین شده وب‌سایت‌ها را بررسی می‌کنند و اطلاعات مفید را گردآوری کرده و آن را ذخیره می‌کنند. در جریان سئوی سایت و بهینه‌سازی آن توصیه می‌شود که با الگوریتم‌های گوگل آشنا شوید. این الگوریتم‌ها شامل الگوریتم پاندا، پنگوئن، مرغ‌ مگس‌خوار، ‌رنک‌‌برین، کبوتر، الگوریتم گورخر و پیج لایوت و … است.

الگوریتم پاندا

همانطور که می‌دانید پاندا دارای شخصیتی آرام است که به آرامی و با حوصله وارد وب‌سایت شما شده و محتوای آن را مطالعه می‌کنند. الگوریتم پاندا به کیفیت محتوای وب‌سایت شما بسیار اهمیت می‌دهند و دقت زیادی در محتوا به خرج می‌دهند. این الگوریتم به‌آسانی می‌توانند محتوای مفید را از محتوای ضعیف که فقط دارای کلمات کلیدی بسیار زیاد و پشت‌سرهم است تشخیص دهند. این الگوریتم با دیدن محتوای بی‌کیفیت رتبه کمی به وب‌سایت مورد نظر می‌دهد و اجازه نمی‌دهد پای کاربری به این‌چنین سایت‌ها باز شود. الگوریتم پاندا در صورت مشاهده وب‌سایت‌های دارای محتوای ضعیف و بی‌کیفیت آن را به کاربر معرفی نمی‌کنند و در اختیار آن‌ها قرار نمی‌دهد.

در گذشته بسیاری از وب‌سایت‌ها مطالب و محتوای سایت‌های دیگر را کپی می‌کردند. اینکار باعث می‌شد که سایت‌های دارای مطالب مفید جایگاه واقعی خود را از دست بدهند و در میان تعداد بسیار زیادی از سایت‌ها گم شوند. در نتیجه این امر اخیرا گوگل با معرفی الگوریتم پاندا به کمک حل مشکلات فوق شتافت. الگوریتم پاندا دارای خرنده‌های جستجویی است که قادر است مطالب و محتوای اصلی را از محتوای کپی‌رایت شده تشخیص دهند و سایت‌های دارای مطالب کپی را از لیست جستجوی گوگل حذف کنند.

الگوریتم پاندا مخالف چه نوع محتوایی است؟

  1. محتوای بسیار مختصر و ناقص

الگوریتم پاندا به محتوایی که در حد دو و یا سه جمله است و بسیار خلاصه شده است حساسیت دارد. الگوریتم پاندا این تصور را دارد که متن خلاصه شده قادر به رفع نیاز یک کاربر نیست. در نتیجه از مطالعه مطالبی که ناقص و مختصر است خودداری می‌کند.

  1. تکرار بیش از حد یک مطلب با کپی کردن آن

الگوریتم پاندا به شدت از خواندن محتوای تکراری بیزار است. در صورتی که از متن تکراری در محتوای خود استفاده کنید اطمینان حاصل کنید که پاندا متوجه کپی شدن محتوا شده و آن را مطالعه نمی‌کند. سعی کنید مطالب را با دید خودتان و با جمله‌بندی جدید بنویسید. همواره سعی کنید محتوای جذاب و متفاوتی بنویسید.

  1. حساسیت الگوریتم پاندا به تبلیغات موجود در یک صفحه

تصور کنید که در هنگام مطالعه محتوای یک وب‌سایت هستید و مدام به تبلیغاتی برخورد می‌کنید. وجود این تبلیغات در سایت‌ها باعث دلزدگی و کلافه شدن کاربر می‌شود. الگوریتم پاندا به شدت روی این تبلیغات حساس است و در صورت مشاهده تبلیغات بیش از حد، رتبه‌بندی وب‌سایت شما را کاهش می‌دهد. در اعمال تبلیغات در وب‌سایت خود اعتدال را رعایت کرده و میانه‌رو باشید.

  1. ناهماهنگی محتوای وب‌سایت با گوگل

در صورتی که الگوریتم گوگل متوجه شود که شما در نتایج جستجو، وعده دروغ به کاربران می‌دهید. اگر کاربران وارد وب‌سایت شما شده و نتوانند مطالب مفیدی را که به دنبالش بودند را پیدا کنند سایت را ترک می‌کنند. با ترک کردن سریع وب‌سایت، الگوریتم پاندا متوجه می‌شود که مطالب وب‌سایت شما ناسازگار است.

مواردی که در فوق اشاره شد باعث می‌شود که الگوریتم پاندا از سایت شما ناامید شده و رتبه‌بندی آن را کاهش دهد. برای اینکه گرفتار الگوریتم پاندا نشوید کافی است محتوای قدیمی و تکراری را از سایت خود حذف کنید. همچنین توصیه می‌شود ارتباط و هماهنگی محتوا و عنوان‌های خود را بررسی کنید.

الگوریتم پاندا

الگوریتم پنگوئن گوگل

در گذشته لینک اسپم در اینترنت و گوگل زیاد بود و کاربران از لینک‌های بی‌اعتبار به ستوه آمده بودند. گوگل با معرفی الگوریتم پنگوئن برای رفع این مشکلات اقدام کرد. وظیفه الگوریتم‌های پنگوئن شناسایی و بررسی لینک‌های اسپم است. این الگوریتم همه وب‌سایت‌ها را بررسی می‌کند و سایت‌هایی را که دارای بک‌لینک‌های نامعتبر هستند بررسی می‌کند. منظور از لینک اسپم لینکی است که کاربران عنوان لینک را دیده و روی آن کلیک کنند ولی به هدف خود نرسند. این لینک‌ها افراد را به مطالب بی‌ارتباط با عنوان لینک هدایت می‌کند. همانطور که می‌دانید هر سایتی که دارای تعداد لینک ورودی بیشتری از سایت‌های دیگر باشد از نظر گوگل در رتبه بالاتری قرار دارد. همین امر باعث شده بود تا بسیاری از افراد لینک سایت‌های دیگر را در قبال پرداخت هزینه در سایت خود قرار دهند. الگوریتم پنگوئن فقط لینک‌های طبیعی و معتبر را می‌شناسد و وب‌سایت‌های دارای لینک اسپم و بی‌ارتباط را شناسایی کرده و آن‌ها را جریمه می‌کند.

الگوریتم پنگوئن مخالف لینک‌های اسپم و یا link schemes

الگوریتم پنگوئن در گوگل با بررسی تمامی وب‌سایت‌ها، لینک‌های نامرتبط و اسپم را شناسایی می‌کند. وب‌سایت‌هایی که بک‌لینک‌های جعلی را خریداری کرده‌اند که فقط در رتبه‌های بالاتر جستجوی گوگل قرار بگیرند گرفتار جریمه الگوریتم پنگوئن می‌شوند. این الگوریتم رتبه چنین سایت‌هایی را کاهش داده و آن‌ها را از نظر رتبه‌بندی در جایگاه پایین‌تری قرار می‌دهد.

مخالفت الگوریتم پنگوئن با تکرار کلمات کلیدی یا keyword stuffing

در گذشته در زمانی که الگوریتم پنگوئن معرفی نشده بود بسیاری از وب‌سایت‌ها برای افزایش نرخ کلیک و ترافیک ورودی به سایت خود از کلمات کلیدی بیش از حد در متن خود استفاده می‌کردند. بکاربردن تعداد بسیار زیاد کلمات برای کاربران مفید نیست. ولی اکنون با وجود الگوریتم پنگوئن وب‌سایت‌ها مجبور به استفاده از مطالب مفید و معتبر در وب‌سایت خود هستند. این الگوریتم‌ سایت‌هایی را که از کلمات کلیدی بیش از حدی استفاده می‌کنند شناسایی کرده و رتبه‌بندی آن‌ها را کاهش می‌دهد.

جالب است بدانید که الگوریتم پنگوئن هرگز به شما اخطار نمی‌دهد و یا هیچ اطلاعی از جریمه شدن به شما نمی‌دهد. این الگوریتم وظیفه خود را به‌آرامی و بدون سر و صدا انجام می‌دهد. از نشانه‌های جریمه شدن وب‌سایت توسط الگوریتم پنگوئن این است که برای مثال به‌دلیل وجود یک کلمه کلیدی ترافیک سایت شما کاهش چشمگیری می‌یابد. همچنین احتمال دارد که در گوگل وب‌مستر سایت خود با یک خطا “لینک‌سازی غیرمعتبر” مواجه شوید. موارد بالا نشان‌دهنده این است که سایت شما وسیله الگوریتم پنگوئن جریمه شده است. برای اینکه اطمینان این الگوریتم را مجددا جلب کنید باید همه لینک‌های نامعتبر را از سایت خود حذف کنید.

الگوریتم پنگوئن

الگوریتم مرغ مگس‌خوار گوگل

در گذشته گاهی اوقات گوگل قادر به تشخیص منظور کاربران نمی‌شد. گوگل در یک زمانی متوجه شد که کاربران همیشه با کلمات کلیدی جستجو نمی‌کنند. گوگل اخیرا برای اینکه متوجه منظور کاربران شود از الگوریتم جدیدی به‌نام مرغ مگس‌خوار استفاده کرده است. این الگوریتم وظیفه دارد تا معنی و مفهوم جملاتی را درک کند که کاربران جستجو می‌کنند. این الگوریتم با مشاهده هر کلمه، کلیه کلمات هم‌معنی با این کلمه را در مدت زمان کوتاهی به‌سرعت بررسی می‌کند. این الگوریتم بین کلمات شبکه معنایی ایجاد می‌کند و عبارات جستجو شده توسط کاربران را تجزیه و تحلیل می‌کند. در پی بررسی‌های این الگوریتم، گوگل نتایج مفید و موثری را به کاربران نمایش می‌دهد. این الگوریتم بصورت مستقیم تاثیری در رتبه‌بندی سایت ندارد.

طریقه جلب اطمینان الگوریتم مرغ مگس‌خوار

  • سعی کنید مانند یک ربات رفتار نکنید.

همواره در نظر داشته باشید از ذهن طبیعی و انسانی خود در نوشتن محتوا استفاده کنید. ذهن انسان‌ها با دیدن هر کلمه، عبارات هم‌معنی آن را نیز به یاد می‌آورد. تلاش کنید که از ترکیب کلمات هم‌معنی استفاده کنید تا شبیه به ذهن یک انسان عمل کنید.

  • به انکرتکست‌ها اهمیت دهید.

منظور از انکرتکست، کلمات و کاراکترهایی یک متن هستند که به سایت‌های دیگر لینک می‌شوند. انکرتکست قسمتی از لینک است که کاربران روی آن کلیک می‌کنند. همواره در نظر داشته باشید که لینک درج شده در متن دارای ارتباط معنایی با محتوا باشد. الگوریتم مرغ مگس‌خوار به دنبال یافتن ارتباط معنایی بین لینک و محتوا است.

  • نشانه‌گذاری استاندارد را در محتوای خود فراموش نکنید.

در نظر داشته باشید که در محتوای سایت خود از نشانه‌گذاری‌های استاندارد استفاده کنید. با بکار بردن این نشانه‌گذاری‌ها گوگل به سرعت متوجه می‌شود که محتوای سایت درباره چیست. توصیه می‌شود در متن خود از تصاویر و فیلم استفاده کنید. بکارگیری عکس و فیلم در محتوا باعث می‌شود کاربر با مطالعه محتوا خسته نشود.

الگوریتم گورخر گوگل

برای اینکه مفهوم الگوریتم گورخر راحت‌تر در ذهن شما بماند کافی است به مثال زیر دقت کنید. گورخر دارای خط‌های سفید و سیاه روی خود است. این خط‌ها شما را یاد چه چیزی می‌اندازد؟ اگر دقت کرده باشید این خط‌ها مشابه با بارکد روی محصولات است. لذا  الگوریتم گورخر مسئولیت نظارت بر وب‌سایت‌های فروشگاه اینترنتی را دارد. هدف این الگوریتم دور کردن کاربران از سایت‌های کلاه‌بردار و فیک و نابود کردن این سایت‌ها است. این الگوریتم به کمک کاربرانی می‌آید که قصد خرید یک محصول اصل و باکیفیت را دارند. الگوریتم گورخر کیفیت فروشگاه‌های اینترنتی را بررسی کرده و فروشگاه‌های فیک را از لیست جستجوی گوگل حذف می‌کند. در صورتی که دارای وب‌سایت فروشگاهی هستید برای جلب اعتماد الگوریتم گورخر باید محصولات شما دارای بارکد و قیمت و مشخصات محصول باشد. همچنین توصیه می‌شود که اطلاعات تماس و راه‌های ارتباط مشتریان با خود را در سایت قرار دهید. امکان رهگیری محصولات را برای مشتریان در دسترس قرار دهید.

الگوریتم گورخر گوگل zebra

الگوریتم کبوتر

گوگل از الگوریتم کبوتر کمک می‌گیرد تا کاربران را در مواقع جستجو وی را به هدف خاص و منحصر به فردی که به دنبالش است برساند. این الگوریتم متناسب با هدف کاربر، مناسب‌ترین صفحه نتایج جستجو را برای او نمایش می‌دهد. برای مثال در صورتی که به دنبال فروشگاهی هستید الگوریتم کبوتر محل زندگی شما را در نمایش نتایج جستجو در نظر می‌گیرد و مکان‌هایی را که در نزدیکی شما هستند را نمایش می‌دهد. در نتیجه این امر نتایج جستجوی دو کاربر با دو موقعیت مختلف، متفاوت است.

الگوریتم کبوتر گوگل

الگوریتم page layout

تصور کنید که وارد یک وب‌سایتی شده‌اید که تماما پر از لینک‌های تبلیغات و بنرهای تبلیغاتی متحرک است. این صفحه از دید کاربر صفحه اذیت‌کننده‌ای است. هر کاربری حق دارد تا احساس راحتی در بازدید از یک سایت را داشته باشد. لذا در صورت رعایت نکردن این امر گرفتار جریمه‌های الگوریتم پیج لایوت می‌شوید. توصیه می‌شود در هر صفحه از یک یا دو تبلیغ در مکان مناسب استفاده کنید. تبلیغات وب‌سایت نباید باعث حواس‌پرتی مخاطب شود.

الگوریتم پیج لایوت

 

الگوریتم rank brain

نحوه رفتار و عملکرد این الگوریتم مشابه با الگوریتم مرغ مگس‌خوار است. این الگوریتم در هنگام جستجوی کاربر به دنبال مفهوم و مترادف عبارت جستجو شده می‌گردد. تفاوت این الگوریتم با الگوریتم مرغ مگس‌خوار این است که بطور کامل و گسترده و بر اساس تجربیات گذشته به دنبال نتایج جستجو می‌رود. این الگوریتم مدام مانند یک انسان، رفتار کاربران را تجزیه و تحلیل می‌کند و خود را بر اساس این رفتارها تغییر می‌دهد.

توجه و حساسیت الگوریتم رنک برین به چه چیزهایی است؟

  • اهمیت الگوریتم رنک برین به نرخ کلیک کاربران (CTR)

بالا بودن نرخ کلیک روی یک سایت به الگوریتم رنک برین نشان‌ می‌دهد که رتبه‌بندی این سایت باید افزایش یابد.

  • اهمیت الگوریتم رنک برین به نرخ پرش Bounce rate

در صورتی که کاربر بلافاصله پس از ورود به سایت از آن خارج شود، الگوریتم رنک برین متوجه می‌شود که نرخ پرش این سایت بالا است و رتبه‌بندی این سایت باید کاهش یابد.

  • اهمیت الگوریتم رنک برین به زمان ماندگاری کاربران در سایت dwell time

الگوریتم رنک برین به مدت زمان ماندن یک کاربر بر روی سایت حساس است. ماندگاری بیشتر یک کاربر بر روی سایت نشان می‌دهد که این سایت دارای محتوای باکیفیتی است و رتبه آن باید افزایش یابد.

الگوریتم payday logan

الگوریتم مورد نظر با سایت‌های مبارزه می‌کند که صفحات خود را پر از کلیدواژه کرده‌اند تا در نتایج جستجو بالا بیایند ولی کاربر با وارد شدن به این سایت‌ها نمی‌تواند محتوای مورد نظر خود را پیدا کند.

الگوریتم Page Authority

این الگوریتم اعتبار و قدرت و کیفیت وب‌سایت شما را بررسی می‌کند. عوامل مختلفی مانند میزان کاربران ورودی به سایت، تعداد بازدید از سایت، مدت زمان ماندگاری افراد در سایت و … در رتبه‌بندی سایت بوسیله این الگوریتم بررسی می‌شود.

الگوریتم گوگل کافئین

این الگوریتم مشابه با الگوریتم مرغ مگس‌خوار عمل می‌کند و بر روی عبارات جستجو شده تمرکز می‌کند. این الگوریتم به فعالیت در شبکه‌های اجتماعی نیز توجه می‌کند. در صورتی که در این شبکه‌ها فعالیت کنید در سئوی سایت شما تاثیرگذار است.

الگوریتم mobilegeddon

این الگوریتم جدید توسط گوگل معرفی شده است. از آنجایی که بسیاری از کاربران از موبایل برای جستجو در گوگل استفاده می‌کنند، این الگوریتم رتبه‌ی سایت‌هایی را که در موبایل و تبلت به‌خوبی نمایش داده نمی‌شوند کاهش می‌دهد.

 

نویسنده: دانشجوی محتوا نویس بیتا دانش‌پرور

2021-12-14T19:16:35+03:30

ثبت ديدگاه