موضوع سنجش تاثیر گذاری لینک های داده شده به یک صفحه به دو دسته تقسیم بندی میشود. لینک های داخلی که به یک صفحه داده شده است و لینک های خارجی داده شده به یک صفحه داده شده است.
از کجا بفهمیم کدام لینک داخلی تاثیر گذار تر است؟
فرض کنید یک صفحه محصول جدید دارید. این صفحه برای شما به قدری مهم است که در دو جای صفحه نخست به آن لینک دهی کردهاید. برای مثال یک بنر در بالای صفحه نخست و یک لینک به صورت انکورتکست در میان نوشته های پایین صفحه نخست به آن دادهاید. از کجا میتوانید بفهمید که کدام یک از این دو لینک تاثیر گذاری بالای دارد؟ این لینک دهی های داخلی به عنوان کمپین اخلی نیز شناخته میشوند. برای سنجش تاثیر گذاری لینک های داخلی داده شده به یک صفحه بهتر است از روشهای زیر استفاده کنید:
- event tracking
- متغیرهای متفاوت
- مشاهده پیج مجازی
- جستجوی سایت
- نرم افزار هایی که نشان میدهد مخاطب در سایت شما چگونه گشته است و در چه مناطقی کلیک کرده است.
چگونه تاثیر بکلینک هایی که به سایتمان داده میشود را بسنجیم؟
گاهی اوقات کمپین هایی برگزار میکنیم تا ورودی بیشتری به سایتمان بگیریم. این کمپین ها به صورت بنر، پوش نوتیفیکیشن، رپورتاژ آگهی و … انجام میشود. در این حالت از سایت های مختلفی به سایت ما لینک میشود. اما از کجا بفهمیم که کدام کمپین انجام شده تاثیر بیشتری دارد؟ یا به عبارتی سنجش تاثیر گذاری لینک های داده شده به یک صفحه چگونه انجام میشود؟
برای سنجش میزان تاثیر پذیزی لینک های داده شده به سایتتان باید با مبحثی به نام UTM آشنا شوید. اما UTM چیست؟
UTM چیست؟
UTM یا همان Urchin Tracking Module فرمتی است که مسیر URL های داده شده به سایت را مشخص میکند. اما چگونه میتوان آن ها را شناخت؟
هر عبارتی در URL که قبل از آن علامت سوالی آمده باشد را UTM میگویند.

UTM چیست؟
با کلیک بر روی آن داده به گوگل آنالیتیکس ارسال میشود و شما با بررسی گوگل آنالیتیکس سایت خود میتوانید بفهمید که از کجا ورودی دریافت کردهاید یا به عبارتی مخاطب از چه طریق وارد سایت شما است؟ مسیر موجود در تصویر را در آنالیتیکس خود دنبال کنید. به دلیل مسائل امنیتی تصویر زیر کات شده است در این صفحه با اسکرول کردن لینک های ورودی به سایت خود را ببینید.

مخاطب از چه طریق وارد سایت است؟
5 پارامتر ردیابی کردن کمپین ها
برای تمام پارامتر های کمپینی که در زیر آمده است، مثال های زیادی وجود دارد که بسته به استراتژی شما متفاوت خواهد بود. در ادامه برای درک بیشتر هر کدام مثالی نیز آوردهایم.
UTM_SOURCE
به جهت توصیف این که ترافیک از کجا به سایت ما میآید بکار برده میشود. برای مثال در آن نام وبسایتی که تبلیغات شما را نشان می دهد قرار میدهیم.
UTM_medium
در جهت توصیف المنتهای خاصی استفاده میگردد. این مورد ممکن است به محل قرار گیری بنرها یا حتی سایز آن بنر در استراتژیهای مقایسهای، مربوط باشد. همچنین UTM_medium میتواند عکس محصول در خبرنامه باشد.
UTM_campaign
UTM_campaign کمپین سرتاسری است که شما آن را راه اندازی کردهاید. فرض کنید که کمپین جدیدی را شروع کردید با نام مثال Ratin نام آن را Ratin_launch گذاشته اید.
UTM_term
UTM_term برای جستجوهای پولی استفاده میشود. در اصل شما بر روی تبلیغ خود کلمات کلیدی خاصی را تعیین میکنید. به این ترتیب متوجه خواهید شد که چه تعداد ورودی با آن کلمه کلیدی دارد. فرض کنید که تبلیغ شما با کلمه کلیدی “SEO” باشدبه این ترتیب کمپین شما با پارامتر “utm_term=seo” تگ دهی خواهد شد.
UTM_content
از UTM_content برای استراتژیهای مقایسهای استفاده میکنند. به این ترتیب میتوان تفاوت بین نوع A و B را مشخص کرد.
چگونه از UTM استفاده کنیم؟
به منظور استفاده از UTM و پیاده سازی پارامتر های بالا در چگونگی سنجش تاثیر گذاری لینک های داده شده به یک صفحه، باید از از Google Analytics URL builder استفاده کنید. کافی است فرم موجود در این صفحه را پر کنید و کد داده شده را کپی کنید. سپس آن را به عنصر مورد نظر خود پیوند دهید.
نکته: پارامتر های UTM به حروف بزرگ و کوچک انگلیسی حساس هستند. utm_term=seo با utm_term=ُSeo فرق دارد و کمپین های متفاوتی در آنالیتیکس ایجاد میکند.
نکته2: پارامتر های UTM برای کاربران قابل روئیت است. بنابراین مراقب باشید که چه چیزی را به عنوان نام کمپین خود انتخاب میکنید.
ثبت ديدگاه