• سایت URL

بهینه سازی آدرس سایت (URL) و تاثیر آن در سئو

URL سایت که مخفف Uniform Resource Locator است به آدرس سایت گفته می‌شود. به کمک این آدرس مکان و موقعیت هر فایل مانند یک صفحه وب در اینترنت مشخص می‌شود. حتما برایتان پیش آمده است که وارد سایتی شوید و توجه‌تان به آدرس موجود در نوار بالای صفحه جلب شود. همین آدرسی که می‌بینید در واقع url آن سایت است. معمولا هر url از چهار بخش تشکیل می‌شود:

به فرمول url که به شکل مقابل است توجه کنید.

protocol://domain-name.top-level-domain/path

اجزای مختلف URL

اجزای مختلف URL

اجزای مختلف URL

  • پروتکل Protocol

برای اینکه اطلاعات در فضای اینترنت رد و بدل شود از پروتکل استفاده می‌شود. در واقع مرورگرها با استفاده از این پروتکل‌های موجود می‌توانند به اطلاعات و داده‌هایی و درون وبسایت‌ها قرار دارد دسترسی پیدا کنند. در آدرس‌های اینترنتی معمولا از پروتکل‌های معروف و مهم از جمله telnet، FTP، HTTP، HTTPS استفاده می‌شود.

  • اسم دامنه domain-name

اسم دامنه در واقع همان اسم وب‌سایت است. توصیه می‌شود نام دامنه را کوتاه انتخاب کنید تا به‌آسانی بتوان آن را به خاطر سپرد. همچنین توصیه می‌شود از کلمات کلیدی مهم در اسم دامنه برای سایت استفاده کنید. زیرا این امر تاثیر چشم‌گیری در سئوی سایت دارد.

  • اسم زیردامنه top-level-domain

زیر دامنه در واقع همان انتهای آدرس وبسایت است که معروف‌ترین آن‌ها ir، com ، org ، net هستند. دقت کنید که بین اسم دامنه و اسم زیردامنه باید از نقطه استفاده شود. با توجه به آمار می‌توان گفت که چیزی حدود 87% سایت‌ها دارای پسوند .com هستند. در انتخاب نوع زیر دامنه باید به کاربران و هدف خود از سایت توجه کنید. در صورتی که بازار هدف شما ایران است بهتر است از اسم زیر دامنه .ir استفاده کنید. دقت داشته باشید که اگر از این پسوند استفاده کنید بهتر است از سرورهای ایرانی نیز استفاده شود.

  • مسیر Path

منظور از این مسیر، محل و مسیر پوشه‌ها و زیرپوشه‌ها و فایل‌های مختلف است.

دقت کنید که اسم دامنه، زیردامنه و مسیر را می‌توانید تغییر دهید.

 

ساختار URL

ساختار URL

فرق بین دامنه ir و com چیست؟ 

دامنه com مخفف عبارت commercial به معنای تجارت است. قبلا فقط وب‌سایت‌های تجاری دارای این دامنه در انتهای آدرس خود بودند. ولی در حال حاضر این محدودیت از بین رفته است. هر کسی می‌تواند برای وب‌سایت خود از پسوند .com استفاده کند. به همین دلیل به این پسوند به‌جای دامنه تجاری دامنه بین‌المللی گفته می‌شود.

دامنه ir مخفف کلمه iran است. به این پسوند، دامنه‌ی ملی گفته می‌شود.

فرق ir و com: اولین فرق این دو دامنه باهم در قیمت است. دامنه ir قیمت کمتری نسبت به دامنه دات کام دارند. به این دلیل که دامنه‌ای که توسط کاربر با پسوند ir ساخته می‌شود یک دامنه ملی محسوب می‌شود. این دامنه روی سیستمی ذخیره می‌شود که در ایران نگهداری می‌شود. دلیل گران بودن پسوند دات کام نوسان داشتن قیمت دلار و تاثیر مستقیم آن روی دامنه com است. یکی دیگر از تفاوت‌های این دو دامنه در رقابت بین آن‌ها است. از دامنه دات کام در همه کشورهای دنیا استفاده می‌شود پس شما برای ساختن یک اسم برای وب‌سایت خود باید بین 8 میلیارد نفر رقابت کنید تا این نام انتخابی تکراری نباشد. در حالی که پسوند ir فقط برای ایران است و رقابت کمتری نسبت به com در آن وجود دارد.

تفاوت ir و com از نظر سئو

تفاوت این دو دامنه از نظر سئو چگونه است؟ در پاسخ به این سوال باید ابتدا بدانید که آی پی چیست. آی پی در واقع محل و موقعیت شما هنگام اتصال به اینترنت است. یعنی هر کاربر توسط آی پی در هر زمان و مکانی که به اینترنت متصل است قابل شناسایی خواهد بود. هنگامی که شما دامنه بین‌المللی را در وب‌سایت خود استفاده می‌کنید همه مشتریان و بازدیدکنندگان شما ایرانی هستند در حالیکه دامنه شما بین‌المللی است. حالا تصور کنید در وب‌سایت خود از دامنه ir که مختص کشور خودمان است استفاده کنید. در این حالت هم دامنه شما از ایران است و هم بازدیدکنندگان سایت شما ایرانی‌ها هستند. قطعا این موضوع از نظر گوگل مهم است. زیرا گوگل دامنه و بازدیدکننده ایرانی را بهینه‌تر از دامنه بین‌المللی با بازدیدکننده ایرانی می‌داند.

آشنایی با ساختار URL برای بهینه‌سازی آدرس اینترنتی

آدرس وب‌سایت‌ها و صفحات آن باید به گونه‌ای باشد که دارای ساختار صحیح باشد. به‌طوری‌که این آدرس در سئو تاثیر زیادی گذاشته و سبب افزایش رتبه‌ی سایت شود. به نکات ارائه شده در ادامه برای رسیدن به یک آدرس اینترنتی مطلوب و مناسب دقت کنید.

استفاده از کلمات کلیدی در آدرس سایت

در آدرس وب‌سایت خود می‌توانید از کلمات کلیدی استفاده کنید. قطعا این‌کار تاثیر مثبتی در بالا رفتن رتبه سایت شما دارد. ولی باید توجه کنید که از تکرار بیش از حد کلمات کلیدی در آدرس سایت پرهیز کنید. بهتر است فقط از یک یا دو کلمه کلیدی استفاده کنید. استفاده از کلمات کلیدی در آدرس ساین باعث می‌شود که موتورهای جستجوی گوگل و همچنین افراد جستجو کننده در اینترنت متوجه شوند که ادرس سایت و محتوای منتشر شده در سایت با یکدیگر مرتبط هستند. استفاده زیاد از کلمات کلیدی در ادرس سایت تاثیر منفی بر سئوی سایت می‌گذارد. کلمه کلیدی استفاده شده در ادرس سایت حتما باید مرتبط با موضوع و عنوان سایت باشد.

عدم استفاده از حروف اضافه در آدرس سایت

برای افزایش خوانایی و بهتر دیده شدن آدرس سایت تا حد امکان از حروف اضافه استفاده نشود. بکار بردن حروفات اضافه مانند برای، در، از و … در آدرس وب‌سایت‌ها ضرورتی ندارد. البته ناگفته نماند که موارد نادری نیز پیش می‌آید که استفاده از این حروفات به خواندن راحت‌تر آدرس سایت کمک می‌کند.

حذف علائم نامناسب از آدرس سایت

بعضی افراد در آدرس سایت خود از علائم و کاراکترهایی مانند > ، < ، [ ، ]، { ، } ، ^ ، ~ ، # ، \، ” ، % استفاده می‌کنند. استفاده از این علائم باعث کاهش خوانایی آدرس وبسایت می‌شود و بهتر است حذف شوند. البته از کاراکترهای مجاز مانند اعداد 0تا9 و حروف A تا Z و کاراکترهای مخصوص مانند ! ، () ، * ، + ، – ، $ می‌توانید استفاده کنید.

از آدرس کوتاه استفاده شود

توصیه می‌شود که از آدرس‌های کوتاه برای وب‌سایت خود استفاده کنید. بهتر است آدرس وب‌‍سایت یا صفحات آن دارای 50 الی 60 کاراکتر باشد. توجه به این نکته ضروری است که موتورهای جستجوی گوگل قادر هستند هر آدرسی را با هر تعداد کاراکتر بخوانند. لذا هدف از توصیه به ایجاد آدرس کوتاه این است که این آدرس برای بازدید‌کنندگان سایت سریعا قابل خواندن باشد. هرچه این آدرس کوتاه‌تر باشد کاربران برای وارد شدن به سایت تمایل بیشتری را نشان می‌دهند.

توجه به حروفات کوچک و بزرگ در آدرس

در قدیم افراد تمایل زیادی به استفاده از حروفات بزرگ در url سایت داشتند و دلیل این تمایل این بود که موتور جستجوی گوگل به url وب‌سایت‌هایی که دارای حروف بزرگ بودند اهمیت بیشتری می‌داد. ولی در حال حاضر اینگونه نیست. طبق نظر کارشناسان گوگل استفاده از حروف کوچک و بزرگ در url سایت هیچ تاثیری در رتبه‌بندی سایت ندارد. فقط به این دلیل که خواندن حروفات کوچک راحت‌تر است توصیه شده که از حروفات کوچک در وب‌سایت‌ها استفاده شود.

از خط فاصله برای جدا کردن کلمات استفاده شود

در صورتی که از چند کلمه در آدرس سایت خود استفاده می‌کنید گوگل پیشنهاد می‌کند که بین کلمات از خط فاصله (-) برای جداسازی استفاده شود. البته برای جداسازی کلمات از آندرلاین (_) نیز می‌توان استفاده کرد. ولی مورد اول برای ایجاد فاصله بین کلمات مناسب و بهتر است.

از پوشه‌های کمتر در آدرس سایت استفاده شود

همانطور که در فرمول بالا گفته شد در انتهای آدرس وب‌سایت، مسیر پوشه‌ها نوشته می‌شود. برای جدا کردن پوشه‌ها در url همیشه از علامت ” / ” استفاده می‌شود. توصیه می‌شود از تعداد پوشه‌های کمتری در url استفاده شود. زیرا کم بودن این پوشه‌ها به خوانایی بهتر آدرس برای موتور جستجو و بازدیدکنندگان کمک می‌کند.

URL برای بهینه‌سازی آدرس سایت

URL برای بهینه‌سازی آدرس سایت

تاثیر آدرس سایت در سئو

کاربران در هنگام جستجو در موتور گوگل به اولین چیزی که در نتایج جستجو توجه می‌کنند آدرس سایت و یا همان url سایت است. ادرس سایت اهمیت زیادی در سئو دارد. url یک سایت نشان‌دهنده‌ی هدف اصلی سایت و نوع محتوای منتشر شده و همچنین بیانگر هویت سایت شما است. لذا در نوشتن آدرس سایت حساسیت به خرج دهید. دو نکته بسیار ضروری که باید همیشه به خاطر داشته باشید این است که آدرس وبسایت شما حتما دارای کلمه کلیدی باشد و همچنین محتوای وبسایت شما را نشان دهد.

نتیجه‌گیری

روز به روز با گسترده شدن فضای اینترنت و پیشرفت‌های فوق‌العاده چشم‌گیر گوگل، یاهو و بینگ سئو کردن سایت‌ها دارای رقابت تنگاتنگ است. موتورهای جستجو اخیرا به مسائل فنی حساسیت بیشتری از خود نشان می‌دهند. در اولین قدم باید به آدرس سایت جهت سئوی بهینه وب‌سایت توجه کنید و نکات ذکر شده در این مقاله را در تعیین آدرس وب‌سایت خود در نظر بگیرید.

 

نویسنده: دانشجوی محتوا نویس بیتا دانش‌پرور

 

2020-12-24T20:37:52+03:30

ثبت ديدگاه