نحوه نوشتن برنامه بازاریابی
برنامه های بازاریابی شامل چهار بخش اصلی تقسیم می شود:
- پیشنهادهای ویژه شما برای فروش محصولات و خدمات
- استراتژی های قیمت گذاری
- برنامه فروش و توزیع
- برنامه بازاریابی و تبلیغات
خب حالا فرض کنید داریم برای یه “پاساژ” برنامه بازاریابی می نویسیم. می گم پاساژ چون تازگی ها یه پروژه پاساژ بهم خورده و من راحت تر میتونم تجربیاتم رو در این زمینه ارائه برم و هم اینکه یک مثال واقعی و قابل لمس باشه واستون.
حالا تک تک موارد گفته شده رو بخوایم بازشون کنیم میشه این:
- یه پاساژ پیشنهاد ویژه برای محصولاتش باید به صورتی داده بشه که تمامی مغازه هایش از آن بهره مند بشوند. یعنی مثلا وقتی فستیوالی برگزار میشه و تخفیف میزنن، همه مغازه ها باید قادر باشن که اون تخفیف رو بدن (مثلا 70% تخفیف)
- استراتژی قیمت گذاری هاش برای هر مغازه فرق داره و در پاساژی که مارک میفروشه و قیمت هاشون مشخص هست، این مورد به ما مربوط نمیشه.
- برنامه و فروش و توزیع این پاساژ بنابه اصلیتش به صورت فیزیکی خواهد بود حالا چه کارای بیشتری میشه براش انجام داد؟
- اما مهم ترینش که میشه ” برنامه بازاریابی و تبلیغات “… این مورد رو باید خیلی با حوصله و البته با کمک یک “تقویم” نوشت.
خب حالا تک تک این بخش ها رو بررسی می کنیم و براشون “هدف گذاری” انجام میدیم. هدف گذاری کمک میکنه که همیشه طبق برنامه پیش بریم و جا نزنیم. اگه یجا برنامه درست پیش نرفت دست و پامون رو گم نکنیم و کلا بدونیم کی کجا چه کاری انجام میدیم چه انتظاری داریم و چه نتیجه ای خواهیم گرفت و در نهایت چه تجربه ای بدست آوردیم.
چرا داشتن برنامه بازاریابی مهم است؟
اما داخل پارانتز میخوام یه توضیحی بدم که بدونین چرا داشتن برنامه بازاریابی مهم هست.
به هر حال این موضوع مشخص هست که میزان موفقیت یک کسب و کار به میزان فروش و درآمد اون کسب و کار بستگی داره. کارشناسان هم معتقدند که نداشتن بیزینس پلن و برنامه مشخص برای حضور در بازار، اصلی ترین دلیل شکست درصد بالایی از استارتاپ هاست. که معمولا همین استارتاپ ها و شرکت های نوپا در مراحل اولیه خودشون شکست می خورند. دور و زمونه در ارتباط با همه چیز تغییر کرده و این شامل راه انداختن کسب و کارها هم میشه.
دیگه گذشت اون زمون که یه سوپرمارکت میزدی سر کوچتون و اهالی محل میومدن خرید می کردن و نونت در میومد. الان همون اهالی میرن از فروشگاه های زنجیره ای تخفیف دار خرید می کنن و اگه تو برای جذب اون ها به سوپریت برنامه نداشته باشی، باختی!
مزایای داشتن یه برنامه بازاریابی چیا هست؟
محصولات و خدماتشون کاملا مشخص میشه.
بازار هدفشون مشخص هست.
استراتژی قیمت گذاری دارن و قیمت تک تک محصولاتشون با توجه به بازار (کشش بازار، رقابای بازار و سطح مالی مشتریانی که در بازار هدف هستند) مشخص هست.
دقیقا میدونن که مشتری هاشون چه کسانی هستند و محصول چگونه به دست اون ها خواهد رسید.
شیوه های مختلف بازاریابی رو با برنامه ریزی انجام میدهند تا توجه مشتریاشون رو جلب کنند.
و اگه هر اتفاقی بیفته (چه سیل بیاد چه نت قطع بشه)، راه دومی دارن و برای شرایط سخت برنامه ریزی کردن و به این راحتی ها زمین نمی خورند.
اگر برای کسب و کارتان به دنبال پیادهسازی برنامه بازاریابی هستید، این موارد را در نظر داشته باشید.
ثبت ديدگاه